Една от най-зле пазените тайни в тениса излезе наяве. Женската

...
Една от най-зле пазените тайни в тениса излезе наяве. Женската
Коментари Харесай

Парадоксално, но факт: WTA финалите се местят в Саудитска Арабия; наградният фонд е рекорден

Една от най-зле защитаваните секрети в тениса излезе нескрито. Женската тенис асоциация през днешния ден публично разгласи, че е подписан контракт с Кралство Саудитска Арабия, съгласно който град Рияд ще бъде хазаин на идващите три издания на WTA финалите. Надпреварата на осемте най-хубави тенисистки се трансформира в същински фарс през последните сезони, тъй като нормално разбирахме по кое време и къде ще се организира в интервала след US Open, а също така състезателките трябваше да се оправят с надморската височина от 1500 метра в Гуадалахара (2021) и непрекъснатите гръмотевични стихии в Канкун (2023), което докара до нискокачествен тенис, голям брой прекъсвания на дуели и непрестанни недоволства от участничките.

Сега сигурно изискванията за игра и организацията ще бъда съвършени и също така ще имаме близо двойно нарастване на наградния фонд, който ще е в размер на 15 милиона $, като се чака да има повишаване с всяко последващо издание на надпреварата. Сериозен проблем обаче си остава оправдаването на това, че една от най-големите женски съревнования се организира в страна, където дамите даже нямат свободното право да спортуват и страдат от липса на най-нормални всемирен права.

Тазгодишните WTA финали ще се проведат сред 2 и 9 ноември, а въпросната вест несъмнено ще провокира съществени полемики в света на тениса и от Женската тенис асоциация ще би трябвало да се приготвят да понесат сериозна вълна от рецензии.

Припомняме ви, че Саудитска Арабия стъпи на тенис картата още през предишния сезон, откакто одобри финалите на Младежкия Мастърс, а Карлос Алкарас и Новак Джокович се оказаха в Рияд точно на Коледа, с цел да изиграят показателен дуел между тях, за което получиха по над един милион $ от великодушните си домакини.

Riyadh, Saudi Arabia, will host the next three editions of the WTA Finals from 2024-2026.

The 2024 season-ending Finals will take place November 2-9, featuring the top 8 singles players and doubles teams in the Race to the
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР