Една от най-ярките групи на българската музикална сцена smallman представи

...
Една от най-ярките групи на българската музикална сцена smallman представи
Коментари Харесай

Smallman с уникално ново видео

Една от най-ярките групи на българската музикална сцена smallman показа чисто новия си сингъл “Камък”, който ще е част от идния албум на групата, плануван за втората половина на 2020 година Очаквано, песента се отличава с обичайните за групировката различим жанр и безкомпромисно качество. Нещо повече, тракът е уникален с обстоятелството, че е изцяло самостоятелен артикул в концепцията DIY - “Do It Yourself” на британски, което на български значи безусловно “Направи си сам”.

Целият развой по звукозаписа и снимането на видеото е плануван, финансиран и осъществен напълно от членовете на групата и най-близки техни сподвижници, експерти в своята област. Високите условия на работа, личащи във всеки един подробност от крайния резултат, откроява smallman като един от най-хубавите мостри на първокласен DIY артикул на българска почва - без помощта на издатели и продуценти. В “Камък” звучи музиката на разширения състав на smallman, в който с изключение на главните членове Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани), се включват и интернационално приетият електронен актьор и продуцент Иван Шопов (програминг), както и мултиталантливият Петър Делчев (струнни), прочут от обединения като Исихия и Кайно Йесно Слонце.

В този му образ, екипът показва една продукция на европейско равнище и перфекционизъм във всеки детайл - философия, която smallman изповядват още от самото си учредяване преди цели петнадесет години. Звукозаписът е сбъднат във Фабрика 126 в домашното студио на Цветан Хаджийски, миксиран в акустично следена среда под управлението на Костадин Андонов и Тодор Неделчев, (познат като барабанист на групата 4?/Four Questions) и мастериран от Майк Каладжиян/Rogue Planet Mastering. В момента завършващ курс по продуцентство в Берлин, Германия, Тодор Неделчев придвижва интернационален опит на родна земя като с работата си по “Камък” слага действителен стандарт за международен звуков инженеринг. Любопитен факт за песента “Камък” са лириките - те са основани по текстове на огромния български стихотворец Борис Христов.

Творецът ги дава на надарените актьори, гласувайки им цялостното си доверие, което те оправдават на 100 %. В това би могъл да се убеди всеки, който чуе сингъла за пръв път - текстът по натурален метод се вписва в атмосферата на парчето и стила на групата. Колкото до видеото към сингъла - то също няма аналог у нас. Режисурата и монтажът са дело на самите членове на smallman и надарените образни актьори София Зашева и Антония Гласкова. Прекрасна вест за всички почитатели на smallman е и задаващото се мини-турне на групата, което с изключение на София и Пловдив ще мине и през Букурещ - Румъния (24.11).

А най-нетърпеливите почитатели на smallman у нас ще могат да ги видят в Пловдив, Рок бар Download на 26 декември и в София, клуб Music Jam на 16 януари, когато ще бъде и кулминационната точка на турнето! В рамките на трите събития “Камък” ще бъде изпълнена онлайн за пръв път, като ще бъде показано и най-хубавото от богатото творчество на smallman.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР