Една от най-вълнуващите творби на детския писател е новото попълнение

...
Една от най-вълнуващите творби на детския писател е новото попълнение
Коментари Харесай

Майчина сълза от Ангел Каралийчев с ново издание

Една от най-вълнуващите произведения на детския публицист е новото попълнение в поредицата " От библиотеката на мама "

Има ли по-силна връзка на земята от тази сред майката и нейната рожба? Няма загради за любовта, твърди трогателната история за лястовичката и болното ѝ птиче.

 

Емоционалният роман за силата на майчината любов и вяра, оповестен още веднъж от " Ентусиаст ", излиза с присъщите илюстрации на Любен Зидаров. Специално за новото издание художникът внася още линии и спомагателна илюстрация към обичаната книга.

 

След " Мимето " от Асен Босев и " Топлата ръкавичка " на Ангел Каралийчев, " Майчина сълза " заема мястото си в поредицата на " Ентусиаст " " От библиотеката на мама ", която има за цел да запознае дребните читатели със знаковите литературни произведения от детството на родителите им.

 

Затрогващата история споделя за болката по рожбата, която е надалеч, неограничената майчина обич и онази топлота, която никой различен не може да даде. Едно ранено лястовиче е оставено самò, само че майка му даже за момент не стопира да тъгува за него. На хиляди километри разстояние тя намира метод още веднъж да допре най-свидното си.

 

Години наред децата не просто се вълнуват от " Майчина сълза ", само че проумяват, че в живота се случват и несгоди, че не постоянно можеш да предпазиш дребните от тежки удари. Майчината грижа и майчината милувка са неизменими и в светли, и в тъмни дни. Мисълта за болното птиче, даже надалеч от родния дом може да премине дистанциите и да сгрее самотната рожба. В това е магията на тази тъжна история и това кара децата от доста генерации да се завръщат постоянно към нея.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР