Една от най-важните цели на всяка спортна федерация е да

...
Една от най-важните цели на всяка спортна федерация е да
Коментари Харесай

Златните момичета на българския шахмат


Една от най-важните цели на всяка спортна федерация е да популяризира своя спорт и да прави съпричастни повече хора с триумфите, реализирани от спортистите на България. Предстои присъединяване на националния тим на България за дами на Европейското отборно първество в Будва от 10 до 21 ноември. В състава са всички наши звезди – трикратната международна шампионка Антоанета Стефанова, заела единствено преди дни шесто място на най-силния шампионат в света Гранд Сюис; Нургюл Салимова, финалистка от Световната купа за 2023 година и участничка в шампионата на претендентките за международната купа при дамите през април 2024 година, Белослава Кръстева, бронзова медалистка от Световното състезание за девойки до 20 година през 2023 година, Гергана Пейчева, чудесно показала се на Шахматната олимпиада (2022 г.) и Световното отборно състезание (2023 г.) и Виктория Радева, трикратна и сегашна (2023 г.) шампионка на България за дами, сребърна медалистка от Световно състезание за девойки.

Българската спортна федерация по шахмат и персонално ръководителят й гросмайстор Милен Василев съумяха да обезпечат финансово присъединяване на тима при най-хубави условия в Будва. Като средство да разпространява това присъединяване на националния тим, както и в символ на благодарност към спонсорите – Белла, Саяна, Раунд тейбъл, Кул спийд и телевизия Евроком, БФСШ сложи в двумилионната ни столица билбордове на едни от най-оживените булеварди, като „ Цариградско шосе “, „ Черни връх “, „ Тодор Александров “, „ Драган Цанков “, „ Шипченски проход “ и други Разбира се, особено за чиновниците от Министерството на младежта и спорта, които още не са наясно, че шахматът е измежду най-успешните спортове в България, е подложен билборд на ул. „ Гурко “ против постройката на ММС и пред Националния стадион.

БСФШ изрича благодарността си към Prime Time PR Agency и нейния шеф Живко Гинчев за дизайна на билборда, както и към компания JCDecaux Image JSC и нейния шеф Владимир Люб. Павлов за предоставената опция да се употребяват тези прелестни позиции.

Успех в Будва, български девойки!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР