Една от най-важните стъпки за всеки един предприемач в историята

...
Една от най-важните стъпки за всеки един предприемач в историята
Коментари Харесай

Компанията, която беше унищожена заради името си

Една от най-важните стъпки за всеки един бизнесмен в историята на бизнеса. Изискването е едно и също, името на компанията би трябвало да бъде елементарно за произнасяне, да не е комплицирано и бързо да се запомня. Следователно ще открием, че някои от огромните марки най-често са сред 2 и 4 букви. Примерите са повече, в сравнение с може да си визиите: Bosch, VW, Audi, BMW, Sony, LG, JVC и още доста други.

Всички тези марки са известни и повече от съвършени, само че от време на време откриваме, че ориста има много съществени проблеми и даже може да сътвори доста неприятни изненади. В началото на пандемията имаше една мексиканска компания, която трябваше да прекара доста време в пояснение, че нейната бира – Corona не е извършител на известния корона вирус.

Започна се цяла рекламна акция, а с нея даже се откри място даже за един по-качествен PR и основаването на още по-силни връзки сред консуматор и производител. Поуката от тази история е, че когато има положителни и опитни маркетолози, компанията може да се възвърне от всеки един трус. За страдание ще открием, че има един производител, който е заставен да затвори и всичко стартира някъде през 70-те и 80-те години.

В този замайващ интервал, когато рок-н-ролът, опиатите и половата независимост, стартират да се промъкват в всекидневието на западния гражданин, един различен тренд стартира да търси вниманието на евентуалните си клиенти. Запознайте се с компанията Ayds, която в оня отдалечен интервал се стреми да продава все по-популярните артикули за намаляване.

С тази концепция се ражда и компанията Ayds, която за жалост звучи тъкмо като AIDS. Първото предлага бонбони за намаляване с разнообразни усети, а второто е болест, която и до през днешния ден остава непобедена и още по-жестока. И тъкмо тук се ражда нещастието. Цялата логичност и техника за избор на име е спазена, само че кой би подозирал, че след години ще се появи един нечовечен удар под пояса.

Ayds предлага на своите клиенти бомбони с усет на шоколад, мента, карамел и даже фъстъчено масло. Тайната съставна част е бензококаин, който се употребява за намаляването на удоволствието от яденето, потребителят стопира да усеща храната толкоз вкусна. Проблемът е, че името е основано още през 1946 година Създателите от Carley Company, които настояват, че могат да оказват помощ за свалянето на няколко кг и то без тренировки, минават през серия премеждия.

В един миг са купувани от редица компании и са прехвърляни на притежатели в цяла Америка. Един от последните притежатели е Ървин Уилърд Кръл. Въпросният съумява да закупи концепцията на компанията, по-късно да я промотира и даже да си откри посланици. В един миг това ще са Боб Хоуп и неговата брачна половинка Долоре, Тайрон Пауър, Линда Крисчън и още доста други. Те показвали магическото хапче за намаляване и твърдели, че поддържат форма единствено с него, което е доста позитивно. Брандът към момента няма такава конкуренция, само че след няколко години при започване на 70-те към този момент ще има и други компании, които оферират горене на килограми без никакви особени проблеми. Компанията още веднъж сменя благосъстоятелност и влиза в сдружението на Джефри Мартин през 1987 година

Проблемите, идват в средата на 80-те години, когато пандемията ХИВ или на британски „ AIDS “ стартира да обикаля света. Проблемът на AIDS е, че те популяризират хапче за намаляване, а признаците на пациентите също демонстрират фрапантна загуба на тегло. Приликите, с изключение на с името, стартират да основават усещането, че тези медикаменти предизвикват една от най-страшните заболявания, въпреки и науката и медицината да демонстрират нещо напълно друго.

В началото няма смяна на продажбите, до момента в който шефът не излиза в ефир, с цел да изясни, че продажбите дори се покачват. Датата е септември 1985 година и е явно, че след тази гласност стартират проблемите. В началото на идната година ще има нов апел и този път ще е ориентиран към научния свят. Производителят на AYDS ще упорства за смяна на името на СПИН, тъй като те са били на пазара повече от 45 години и нямат никакво желание да трансформират своя имидж.

Преди да се стигне до бурята, компанията за следващ път е продадена на друга корпорация – Dep. Именно тогава се мисли за ребрандиране и основаването на ново име, до момента в който самите AYDS стопират да съществуват, откакто продажбите им още веднъж падат на половина. Предложението за ново име е Aydism. Накрая не е известно какво тъкмо се случва, дали просто не се създава един нов артикул с познанията на остарелия или просто се затварят вратите вечно. Едно е несъмнено, в никакъв случай нямате гаранция какво в действителност ще измисли науката и кои марки ще засегне. Една бира може да оцелее, само че хапчетата за намаляване имаха напълно разнообразни проблеми.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР