Една от най-важните съставки на успеха е увереността. За съжаление

...
Една от най-важните съставки на успеха е увереността. За съжаление
Коментари Харесай

Винаги трябва да можете да кажете за себе си тези 5 неща

Една от най-важните съставки на триумфа е увереността. За страдание доста хора страдат от ниско самочувствие и това им пречи да разпрострат цялостния си капацитет.

Независимо какви са задачите ви обаче, би трябвало постоянно да можете да погледнете в огледалото и да кажете тези 5 неща за себе си, написа Inc.com.

1. Аз съм уверен/a.

Увереността не е нещо, което получаваме безплатно. Ние би трябвало да работим дълго и старателно, с цел да придобием опит, умения и познания в областите, от които се интересуваме. Едва когато изградите нужната подготвеност и схващане, ще можете да кажете „ Аз съм убеден “.

2. Аз съм искрен/а.

Честността е от сериозно значение за вашия триумф. Когато поемате отговорност за личните си избори и признавате, че сте създали неточност, вие се освобождавате от оковите, които ви пречат да продължите напред и да бъдете себе си. Това демонстрира на хората към вас, че могат да ви имат доверие и че си наподобявате най-малко по едно нещо: и вие грешите като тях. Освен това, когато се придържате към истината, няма значение какъв брой постоянно ви задават един и същи въпрос, тъй като в никакъв случай няма да бъдете уловени в неистина.

3. Аз съм смел/а.

Смелостта и куража не са вродени за множеството от нас. Обикновено първата стъпка към придобиването на храброст е превръщането на страховете в мотиватори. В работата, както и в другите сфери на живота, страхът е може да бъде непреодолима спънка по пътя към щастието и триумфа. Когато обаче си казвате, че сте смели, вие заявявате пред себе си, че сте подготвени да се изправите пред страховете си и да ги преодолеете.

4. Аз съм почтен/а.

Повечето хора търсят бърз и елементарен метод за постигането на своите цели и са подготвени да се примирят с по-прости и недотам качествени решения. Да се справяш чудесно с нещо значи да бъдеш по-добър, а не по- бърз, да се концентрираш върху качеството, а не количеството. Ако желаете хората да повярват във вашите лидерски качества, би трябвало да можете да кажете, че сте честни.

5. Може да ми се има доверие.

Доверието не се печели елементарно. Ако желаете другите да ви имат вяра, първо би трябвало да се докажете. Доверието се гради с дейности, а не с думи. За задачата би трябвало да вършите „ верните неща по верния метод “ и да си спазвате обещанията във всяко едно отношение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР