Една от най-предпочитаните декоративни рибки за аквариум е молинезията. Това

...
Една от най-предпочитаните декоративни рибки за аквариум е молинезията. Това
Коментари Харесай

Колко дълго живеят молинезиите?

Една от най-предпочитаните декоративни рибки за аквариум е молинезията. Това се дължи най-много на тяхната устойчивост и многообразие от цветове и форми. Молинезията е и измежду най-често срещаните риби в акваристиката.

Има три разнообразни типа Молинеии, които може да си купите за вашия аквариум. Това са Черна Молинезия, която е една от най-популярните, Високоплавна и Молинезия Велифера.

От трите типа най-подходяща за начинаещи е Черната Молинезия, защото е най-издръжлива и може да живее в по-малък съд.

Те се отличават с разнообразни и забавни шарки, поради което притеглят вниманието на акваристите. Перките им са дребни и заоблени. Съществува разлика сред външния тип на женските и мъжките екземпляри. В аквариума мъжките човеци доближават до 8 см., а женските са по-големи – до 10-12 см.

За да се радвате на домашните си любимци по-дълго време, е належащо да полагате известни грижи за молинезиите. При подобаващите условия, Молинезиите могат да живеят сред 3 и 5 години.

Под подобаващи грижи се схваща да осигурите вярната температура на водата, която в оптималния вид е сред 21 и 28 градуса. Сменяйте по 25% от водата на всеки две до четири седмици, според от броя на рибите в аквариума.

Молинезиите се радват на повече растителност и добра дестилация на водата.

 Отглеждане на молинезии Снимка: ruinemans.com

За да живеят молинезиите по-дълго, би трябвало да внимавате и за заболяванията по тях. Единственият метод да ги предпазите е като им осигурите среда, близка до естествената им. Внимавайте за гъбични инфекции, защото Молинезиите са по-малко устойчиви на тях.

Осигурете им и качествена храна за рибки.

Внимавайте и за новите жители на аквариума. Преди да пуснете нови рибки при Молинезиите, пуснете ги в различен съд с вода. Ако в границите на няколко дни всичко е наред и новите рибки не проявят признаци на някакви болести, може да ги добавите при молинезиите. Ако решите да поставяте растения в аквариума или украшения, първо ги почистете добре.

Молинезиите са превъзходен домакински любим, който ще зарадва цялото семейство. Те не са доста претенциозни и по тази причина елементарно се гледат. А разнообразните им шарки ги трансформират в дребни, плуващи бижута.

Вече знаете какъв брой дълго живеят молинезиите. Грижете се за тях добре, с цел да им се радвате повече.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР