Една от най-мистичните личности от соца, човекът за когото се

...
Една от най-мистичните личности от соца, човекът за когото се
Коментари Харесай

Синът на Тато убит от жестока мистериозна болест, издъхнал в зверски мъки

Една от най-мистичните персони от соца, индивидът за който се носеха всевъзможни легендите - напусна този свят преди да е достигнал дълбока напреднала възраст.  Владимир Живков - синът на генералния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на държавния съвет на Народна Република България Тодор Живков издъхна на 69 години точно на 40 годишнина от кончината на сестра си Людмила Живкова.

Владко, както го наричаше народът, не беше в положително здраве в последните десетина години, само че не хроничните заболявания станаха причина за гибелта му. Онова, което го вкара в гроба се оказа загадки за най-големите ни светила в медицината. Живков изкара в лечебни заведения последните месеци от живота си, а там  така и не съумяха да го диагностицират.Симптомите му бяха мъчителни, само че не можеха да бъдат свързани с съответно заболяване.

В началото на лятото Владко  започнал да срещат компликации при хранене и вдишване на течности, написа „ Уикенд “, базирайки се на информация от негови близки. Състоянието му се влошавало  от ден дневно, само че тогавашният бонвиван изрично не желал хоспитализация. Наложило се щерка му Бети да се върне от чужбина и да го умолява да постъпи в болница.

Любяща дъщеря съумял да убеди баща си да потърси помощ от експерти. Семейството на Владимир намерило клиника, в която имало по какъв начин да му обезпечат независима стая, и той постъпил за лекуване. С него в болничното заведение влезнала и брачната половинка му Валя, да му дава кураж и да го обслужва.

Уви, колкото и да се старали  медиците не могли да създадат нищо за подобряването на пациента. Тайнственото му зболяване продължавало да го мъчи и се стигнало до съдбовния ден, в който Вовата се задавил смъртоносно със притежателите си храчки.

„ Жестока гибел, която не поисквам на най-големите си душмани. Дано в този момент страдалецът да е на по-добро място. Дано се радва на мир и успокоение заобиколен от мама, баща и кака “, споделя близка до фамилията.

Научил за кончината на татко си синът на Владимир Тодор Живков- младши на часа дохвърчал от Америка, където живее с майка си Маруся Мирчевска. Първата брачна половинка на Вовата а не пристигна на погребението му, само че никой не може да я кори,  при състояние, че с някогашния й се разделиха с грандиозни панаири и  скандали през 80-те.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР