Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е

...
Една от най-големите загадки в света на живописта вероятно е
Коментари Харесай

Разкриха жената, изобразена от Гюстав Курбе в картината му Произходът на света



Една от най-големите загадки в света на живописта евентуално е разкрита: дамата, изобразена от Гюстав Курбе в картината му " Произходът на света ", е разпозната, съобщи " Франс прес ".

Името й било Констанс Кенио - някогашна балерина от Парижката опера. През годините, редица имена бяха споменавани в опитите да се разпознава дамата, послужила като модел на Курбе за картината, която била нарисувана през 1866 година по поръчка на дипломата на Отоманската империя Халил бей.

Откритието е направено инцидентно и е разказано от Клод Шоп в книгата му " Произходът на света, животът на модела ", която ще излезе на 4 октомври. Като работил над кореспонденцията сред Александър Дюма наследник и Жорж Санд, Шоп, който е специалист по творчеството на Дюма татко и наследник и притежател на премия " Гонкур " за биографична книга през 2017 година, разкрил загадката отпреди 152 години. Целта на Шоп не била да направи проучване върху картината. Той бил сюрпризиран, когато попаднал на обръщение, изпратено от Дюма наследник до Санд през юни 1871 година в което е упоменато името на балерината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР