Една от най-големите компании за производство на шоколадови изделия у

...
Една от най-големите компании за производство на шоколадови изделия у
Коментари Харесай

Една от най-големите компании у нас отвори вратите си за ученици

Една от най-големите компании за произвеждане на шоколадови произведения у нас отвори вратите си за възпитаници от професионални гимназии. В действителна работна среда гимназистите стават част от системата „ учене посредством работа “. А задачата – да се понижи безработицата измежду младежите у нас.

Проектът за дуално образование „ Домино “ ще обхване 1200 възпитаници в 15 професионални учебни заведения.

Деветокласниците ще практикуват наученото в учебно заведение под наблюдението на ментори. Във фабриката ще идват един път седмично, а в XI и XII клас практическите дни на образование ще бъдат увеличени.

„ Тук всичко, което могат да научат в учебно заведение, могат да приложат и на процедура, т.е. освен да го видят на скица или на чертеж, а фактически по какъв начин работи, което би им било доста потребно в бъдещата работа – разяснява менторът Гергана Йорданова. – В идващите две години от техния стадий на образование ще могат към този момент да вършат и дребни на практика задания под наше управление “.

„ За нас е извънредно значимо децата да са наясно с това какви са условията на бизнеса тогава, когато решат да избират професионалната си реализация в бъдеще – разяснява Аделина Костова, управител „ Човешки запаси “ в „ Нестле “ България. – Когато видят на процедура наученото, те добиват по-различни умения, доста друга подготовка “.

В края на образованието всеки възпитаник ще получи уверение за приключено дуално образование по швейцарски модел.

С опита на Швейцария страната ни се надява в идващите години фрапантно да понижи равнищата на младежка безработица у нас.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР