Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния със скандална

...
Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния със скандална
Коментари Харесай

Libertatea.ro: Разследват Efbet в България и още няколко европейски държави!

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния със скандална обява за българската хазартна компания на Найденови

Хазартните босове Боян и Цветомир Найденови и татко им Стефан Найденов не престават да са в полезрението на европейските медии. Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния – Libertatea.ro, е следващото издание, което излезе с материал, отдаден на течащото в няколко европейски страни следствие на хазартната марка Efbet.

В своя материал сътрудниците от Румъния пишат, че тримата българи – Стефан, Боян и Цветомир Найденови, които са притежатели на записаната в Малта
хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), са разследвани за пране на пари, неплащане на налози в извънредно високи размери и връзки с незаконни лица и действия в няколко европейски страни.

Libertatea.ro написа, че на 4 октомври 2019 година сътрудници на ДАНС и Специализираната българска прокуратура са създали изненадващо навлизане и претършуване в офисите на Efbet. В обявата се коментира, че акцията на българските профилирани служби се е състояла в централния офис на Efbet на бул. „ Джеймс Баучер “ 20 в кв. „ Лозенец “, като паралелно са били тествани и други местоположения, свързани със притежателите на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

В обявата се споделя още, че тримата Найденови са съдружници в още десетки други сдружения, които имат лиценз за
хазартна активност. Румънците описват за това, по какъв начин сътрудниците на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушавания на Закона за хазарта и Закона за ограничение на заплащанията в брой от страна на компанията.

Колегите от северната ни съседка пишат още в материала си, че българското контраразузнаването било сезирано от партньорски служби от Европа, съгласно които сигнали притежателите на Еfbet били забъркани в съществени схеми за пране на пари. Те прецизират, че Боян и Цветомир Найденови са обект на инспекция за укриване на налози и ощетяване на българската страната със стотици милиони левове.

Libertatea.ro се стопира и на агентурното минало на бащата на хазартните босове, като акцентира, че Стефан Найденов е кадър на някогашната комунистическа Държавна сигурност в България и бизнес активността му от дълго време е обект на наблюдаване от доста специфични служби от цяла Европа.

Румънската медия подчертава и върху това, че Боян и Цветомир Найденови имат лиценз за
хазартна активност и в Румъния с марката Еfbet.

В материала си Libertatea.ro се базира на изявления, отдадени на следствието на Еfbet от няколко разнообразни медии от Италия и Англия, като особено цитира и „ 24 часа “ по тематиката. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР