Една от най-често срещаните причини за неефективните диети и наднорменото

...
Една от най-често срещаните причини за неефективните диети и наднорменото
Коментари Харесай

Причини за забавен метаболизъм - ето кои са те

Една от най-често срещаните аргументи за неефективните диети и наднорменото тегло е забавената обмяна на субстанции. Тайната на съвършените фигури по доста хора не е плод на продължителни диети, недояждане и непрестанно спортуване във фитнеса или отвън него, а само поради верния и интензивен метаболизъм. 
Съществуват доста на брой фактори, които са причина за занимателен метаболизъм. Ако измежду изброените по-долу откриете някой от тях, който дава отговор на метода ви на живот, това ще ви даде отговор, за какво безкрайните диети към които се стремите не дават резултати и непотребните килограми си остават на вас.
Стрес - един от главните фактори. Нервното напрежение забавя и пречи на процесите за обмяната на субстанции. Резултатите от направените проучвания по споделят, че по време на стрес организмът на дамите изгаря с към 100 калории по-малко, спрямо калориите изгорени при умерено положение.
Недостиг на желязо - Желязото е от извънредно значение, тъй като доставя О2 до мускулите. Когато се получи така наречен кислороден апетит, равнището на силата внезапно спада, а това води до закъснение на метаболизма. Ето за какво е значимо, в хранителния режим да има храни богато на наличие на желязо. Такива са бобовите култури, елда, черен дроб.
Недостиг на йод - Важно е щитовидната жлеза да бъде подхранвана с йод, тъй като тя оказва огромно въздействие за вярната обмяна на веществата. В дневното ви меню би трябвало постоянно да участват яйца, йодирана сол, морски блага.
Плодове и зеленчуци, съдържащи нитрати - Има плодове, за които мислим че са в интерес на организма ни, а в действителност се оказва противоположното. Затова обръщайте по-голямо внимание на качеството на плодовете и зеленчуците, които консумирате. Много постоянно се случва, химикалите с които те са обработени, да пречат съществено на естествената обмяна на субстанции.
Висока стайна температура - Специалистите поучават пространствата, в които спим постоянно да се проветряват добре преди сън, а повода за това не е единствено задачата да се уништоят бактериите. Студът задейства подкожни мазнини, които са виновни са изгаряне на калории.
Неправилното похапване - също доста значим детайл! Когато имате погрешен режим на хранене, бързите въглехидрати, с които организма ви се доставя пречат на фигурата ви. Заменете баничките, кифлите, бисквитките и сладките плодови млека с ядки. Те съдържат полиненаситени киселини, които ускоряват интензивността на хормоните, директно виновни за изгарянето на мазнини.
Късно ставане заран - Ранното утринно слънце настройва нашия организъм към верния дневен темп. Той от своя страна контролира съня, количеството на храна, която консумираме и изразходената сила. Сутрин вземайте витамин Д, и по този метод сте стимулирате процесите на обмяна на веществата.
Без силови тренировки - Всеки човек може да ускори своя метаболизъм, с вярно подбрана и изпълнена подготовка. Не бива да забравяте, че колкото повече е насъбраната мускулна маса, толкоз повече телесните мазнини понижават.
Недостатъчна приложимост на вода - Нормалната дневна норма за зрял човек е 1,5 до 2 литра за едно денонощие. Зелен чай също добре изгаря калориите, а детокс - напитките изхвърлят токсините от организма.
Липса в диетата на млечни артикули - Млечните артикули имат богато наличие на потребни субстанции и киселини, които също въздействат за изгарянето на мазнини и формиране на мускули. Млякото също по този начин съдържа калций, което е от огромно значение за регулирането на метаболизма.
Нередовно хранене - Когато вие се храните нередовно, принуждавате вашия организъм да натрупа ресурси от сила, тъй като той не знае по кое време и дали изобщо може да има идващ банкет на храна. Ако се храните на всеки 3-4 часа, вие ще внесете непоклатимост в храносмилателната ви система и по този начин ще подкрепите обмяната на субстанции.
Ето, виждате ли какви тъжни крие нашият организъм?! Затова внимавайте доста с хранителния режим, хапвайте здравословно и останете в добра форма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР