Една от функциите на Българската армия е подпомагане на населението

...
Една от функциите на Българската армия е подпомагане на населението
Коментари Харесай

Валентин Радев: Дронът е бил опасен, на него е имало и втори взрив

Една от функционалностите на Българската войска е подкрепяне на популацията при изключителни обстановки, а обезвреждането на муниции е една от тези действия. Тя е добре регламентирана. Затова хората, взели участие в обезвреждането край Тюленово са с опит. Това съобщи по Българска национална телевизия Йордан Божилов, някогашен зам.-министър на защитата.
Прочетете още
Според него в сходни обстановки належащо е живеещите в близост да не наближават мястото или да се пробват да създадат нещо.

От военното министерство е взето решение да бъде погубен дронът, с цел да се резервира популацията. За мен по-скоро той е украински, макар че и двете воюващи армии - на Русия и на Украйна, употребяват дронове. Този е изпълнявал военна цел - трябвало е да унищожи някакъв обект, добави Божилов.

България не е била цел на дрона, той е попаднал инцидентно на наша територия. Той обаче е рисков - убива на 60 метра жива цел. Опасно беше унищожаването му, стана ясно, че е имало и втори гърмеж, съобщи Валентин Радев, някогашен министър на вътрешните работи. Той изясни, че момчетата, които го обезвредиха са военни водолази, те са подготвени и те вземат решение какво би трябвало да се направи.

Опасно щеше да стане, в случай че морето го беше върнало назад във водата. Полицията беше отделила региона и нямаше заплаха за хората. През тъмната част на деня е рисково унищожаването му. Извънредно щеше да се унищожи, в случай че имаше информация, че е ориентиран за нас, съобщи Радев.

Според двамата специалисти подхващат се ограничения за отбранителния капацитет на Черно море, а НАТО ще подсигурява сигурността на всяка една страна.

Трябва да има натовски координационен център във Варна. Голям въпрос е по какъв начин мислим нашата защита - в границите на НАТО или независима. Сами не можем да вършим защита - би трябвало да е ясно. Почти напълно въоръжението ни е руско. Трябва да се купят бойни средства, до момента са купувани единствено транспортни, добави Валентин Радев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР