Една от акулите на Природонаучния музей в Пловдив издъхна заради

...
Една от акулите на Природонаучния музей в Пловдив издъхна заради
Коментари Харесай

Тесен аквариум умори акулата в Природонаучния музей

Една от акулите на Природонаучния музей в Пловдив издъхна поради теснотията, в която бе настанена. Проектът за трите мегааквариума с размер 28 кубически метра се бави към този момент 6 месеца от компанията реализатор. " От това страдат огромните ни риби. Вчера умря още една огромна акула, тъй като имаме потребност от по-големи аквариуми”, сподели шефът на музея доктор Огнян Тодоров.

Едва тези дни е приключен и планът за 3D морска гледка на приземния етаж. Тази седмица се чака да стартира лепенето на специфичното покритие по пода и стените. То би трябвало да изобразява гледка от морското дъно и е с резолюция стотици милиони пиксели. Предишният план бе отритнат от музея поради недоброто му качество. „ Картината, която тогава видяхме, въобще не е с качеството, което търсим, и по тази причина поискахме цялостна преработка”, изясни шефът на музея доктор Огнян Тодоров.

Фолиото би трябвало да бъде залепено в залата с трите нови аквариума с общ размер 28 кубически метра. Материалът не е винил, а е много по-дебел и прилича балатум. Изображенията с висока резолюция се отпечатват на специфична машина. Тя е единствена у нас и друга сходна има чак в Унгария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР