Една обикновена българска майка се бори за живота на сина

...
Една обикновена българска майка се бори за живота на сина
Коментари Харесай

Ужасяващата изповед на една българска майка, която се бори за живота на сина си: Пред очите ми

Една елементарна българска майка се бори за живота на сина си. Невероятно надареният Алекс има потребност от средства, с цел да живее.

Момчето е талантлив художник и до неотдавна съумява да заплаща лекуването си с продажбата на картините, които рисува. От известно време, обаче, е на легло в болничното заведение и гледа света единствено през прозореца, написа Блиц.







Ето и трогателната изповед на майката на Алекс - Весела:



" Здравейте! Казвам се Весела Колева и съм майка на най-специалното момче на света! Тези, които следят страницата на Александър, знаят нашата история,но ще преразкажа в резюме.Детето ми страда от мускулна дистрофия вид Бекер. Това е една по-лека форма на подлото заболяване,но също води до постепенна инвалидизация.

Преди години започнахме лекуване в Израел,което е пробно,но дава много положителни резултати. За страдание методите,които не са утвърдени и потвърдени в международната процедура не се финансират от фонда за лекуване на деца. Така стартира и нашата акция.

За благополучие Александър успяваше с помощта на гения, трудолюбието и упоритостта си съвсем напълно да обезпечава средства за лекуването си. Години наред животът му беше непрестанен труд, учене, рехабилитация... За страдание битката с едно такова прогресиращо заболяване е дълга и сложна.

Преди две години заради затруднения след дихателна зараза се наложи да постъпи в болница. Докато се изолира причинителя, той спря да диша, наложи се апаратна вентилация, направи се трахеостомия.... Пребори се! Започна да диша независимо и се прибра у дома. Лекарите, обаче не посмяха да махнат трахеостомната канюла поради главното заболяване.

При подмяната и след два месеца се болести с друга болнична бактерия, която към този момент две години не може да се почисти. Тя колонизира към канюлата и до момента в който тя е там и бактерията ще бъде. За да се пристъпи към деканюлизация, той би трябвало да има задоволително дейно независимо дишане. Вече две години детето ми живее в интензивно поделение. Пред очите му умират хора. Гледа по какъв начин сезоните се сменят през прозореца... Празници, делници... За него се грижи прелестен колектив от лекари, сестри и санитарки, които са и негови другари, само че е извънредно време да се прибере у дома. Преди месеци купихме уред за инвазивна и неинвазивна вентилация, който ще му е нужен, до момента в който укрепне, само че с цел да стане дишането по-ефективно, му е нужна мощ.

Препаратите от израелската клиника свършиха, а те с изключение на повишение на двигателната интензивност, подобряваха работата на сърце и бял дроб. След седмица ще пътува натам фамилията на едно болно детенце от Пловдив, което може да занесе проби за разбор и да ни донесе медикаменти, само че...

Не доближават пари... Щеше ми се да има различен метод,но... Трябва отново да помоля за помощ!

DMS ALEX на 17 777

PayPal: [email protected] Дарителсската сметка на Алекс е:

BG 26 UBBS 800210 129 048 30

Александър Спартаков Ангелов

ОББ-клон Кюстендил
bic код: UBBS BGSF
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР