Една нова изложба поглежда Навън. Във времената на ограничения Елена

...
Една нова изложба поглежда Навън. Във времената на ограничения Елена
Коментари Харесай

Елена Кръстева ни представя света отвъд ключалката в изложбата "Навън"

Една нова галерия поглежда " Навън ". Във времената на ограничавания Елена Кръстева ни показва света оттатък ключалката. Тя дълги години се занимава с снимка, а главната ѝ специалност е физик в Българска академия на науките. С авторските си фотографии тя е победител в състезанието " 21 на 21 за 2020-та ".

Наука и снимка от години си поделят територията при Елена Кръстева. Като академик в Българска академия на науките се концентрира върху физика на светлината, а като фотограф обича да изследва детайлите и цветовете при пътуванията. Казва, че с фотографията се усеща по-удобно, в сравнение с с науката. Снима единствено на открито.

" Самата обстановка ме подтикна да направя нещо, с което да покаже - прекомерно дълго бяхме вътре, в този момент да разбием резетата, да отворим вратите и прозорците и да излезем ", споделя Елена Кръстева.

Търси цветовете, открива ги там, където даже да минаваме всеки ден, не виждаме.

Ключалки, пощенски кутии свързват двата свята. А фотосът от афиша - " Зимна приказка " припомня за затварянето.

Тя изяснява: Затворено е тялото - алено, затворен е духът, пространството не ни е налично и е заключено.

" Светлината вещае смяна и ненадейно всичко оживява и придобива смисъл... Тук имаше живот, пуснете го да се върне! ", написа професор Мишел Ванел за изложбата в изложба A cube Contemporary. А заглавията допълват фоторазказа на Елена Кръстева - с музикални, книжни и кино препратки. Стълба към небето, И ще танцувам единствено, единствено с теб, Играта свърши. Няма кой да написа на полковника. Фотоувеличение. Непоносимата лекост на битието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР