Една много интересна рецепта, която не сте опитвали. Това е

...
Една много интересна рецепта, която не сте опитвали. Това е
Коментари Харесай

Картофени пилешки бутчета

Една доста забавна рецепта, която не сте опитвали. Това е съвършеното бирено мезе

Необходими Продукти

● пилешко - 6 бр. пилешки бутчета, долни
● картофи - 750 грама
● чесън - 3 скилидки
● чесън на прахуляк - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● черен пипер
● сол
● кашкавал - 100 - 150 грама, настъргано
● яйца - 1 бр.
● брашно
● галета

Начин на подготвяне

Бутчетата от пилето се измиват и слагат в тенджера. Чесънът се смачква с нож и се прибавя в тенджерата. Посолява се и се налива вода да покрие пилето. След като заври, се понижа и се оставя до момента в който се свари месото. Сред това се изваждат бутчетата и се оставят настрани.

В същата тенджера се поставят измитите и обелени картофи да се сварят и те.

Когато се сварят, се изваждат и откакто изстинат, се намачкват на пюре. Към него се прибавя сол, черен пипер, чесън на прахуляк, червен пипер, 3 с.л. брашно и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре.

С ръце се отстранява месото от пилешките бутчета и се резервират костите. Месото се нарязва на дребно и се прибавя към картофената примес и още веднъж се омесва добре.

В ръка се взима част от сместа и се сплесква леко. Взима се една от костите и се поставя в средата, по-късно се прибавя още от сместа и се оформя да стане като пилешко бутче. Това се повтаря и с останалите кости и сместа.

За панировката на бутчетата в 3 разнообразни чинии се разпределят галета, брашно и разрушеното яйце. Бутчетата се овалват първо в брашно, по-късно в яйцето и най-после в галетата.

Сгорещява се много олио и бутчетата се изпържват до златисто насам-натам. Преди сервиране се оставят да се отцеди непотребната лой.

Картофените пилешки бутчета наложително сервираме със студена бира.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР