Една мечта днес ще стане реалност. Тази мечта беше толкова

...
Една мечта днес ще стане реалност. Тази мечта беше толкова
Коментари Харесай

Една мечта на Пловдив става реалност! Дадоха старт на новата Клиника по педиатрия

„ Една фантазия през днешния ден ще стане действителност. Тази фантазия беше толкоз нежна, като не смеехме да я изричаме, тъй като се страхувахме да не изчезне. Не през днешния ден, след 40 години в тази болница ще има нов корпус за най-милото ни – децата на Пловдив и Южна България ”, съобщи по време на първата копка  на новата педиатрична клиника изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Георги ” проф. Карен Джамбазов.
Прочетете още
Събитието стартира с водосвет от митрополит Николай, като на него участваха зам.-министърът на опазването на здравето Катя Ивкова, регионалният шеф Ангел Стоев, зам.-кметът Анести Тимчев, кметът на „ Западен ” Димитър Колев, зам.-ректорът на МУ проф. Атанас Баталов, шефът на РЗИ – Пловдив Сийка Димчева, както и представители на държавната, локалната власт, бизнеса и медици.

Проф. Джамбазов изясни, че всичко е тръгнало от акцията „ Най-доброто за нашите деца ”, като са откликнали редица донори, а измежду първите е бил и самият митрополит Николай. В един миг страната се е присъединила в акцията и са били обезпечени първите средства от 18 млн. лв..

„ Поводът е превъзходен, тъй като след 36 месеца ще имаме съвременна лична детска клиника. Всички, които имат деца са минавали през сегашната ни, която е основана в базата на бул. „ Васил Априлов ”, като тя от доста години  демонстрира чудеса от професионализъм и добрина. Но изискванията там не дават отговор на актуалните условия. Стартирали сме поправки, само че базата няма по какъв начин да бъде усъвършенствана значително, за това взехме решение да създадем нова постройка ”, сподели шефът на УМБАЛ „ Св. Георги ”.

Цената на новият корпус е 42 млн. лв. с Данък добавена стойност, като след  това ще се наложи и съоръжение, за което няма към момента точна стойност. Част от него ще бъде преместено от остарялото поделение.

Новата постройка ще бъде с разгъната застроена повърхност от 17 672 кв.м. Със седем етажа  и партер. Тя ще се свързва с топла връзка към Хирургическия корпус.  Договорът за строителство е с оптималната дълготрайност до 36 месеца, само че се чака строителните действия да приключат по-рано.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР