Една лична загуба кара д-р Анна-Мария Николаева да се посвети

...
Една лична загуба кара д-р Анна-Мария Николаева да се посвети
Коментари Харесай

Д-р Анна-Мария Николаева от Спешна помощ: Нямаме време и право на страх

Една персонална загуба кара доктор Анна-Мария Николаева да се посвети на хуманната медицина. Необходимостта от динамичност я води в столичната Спешна помощ, където да изпитва професионализма си всеки ден и където с изключение на всичко тя открива ново фамилията – своя безукорен екип. За младата лекарка най-несравнимото възприятие е, когато пациентът отвори очи и я огледа, откакто заплахата е минала. Спасяването на живот – това е знамение! А благодарностите по-късно постоянно доближават до доктор Николаева по неведоми пътища.

На какво ви научи работата в Спешна помощ?
Това, че всеки ден от време на време може да е подарък. Всеки ден е друг и човек в никакъв случай не може да знае какво крие утрешното слънце. Всяка промяна ме научава също, че постоянно заболяванията книги не четат. Тъй като доста от тривиалните клишета по тази причина по какъв начин протича едно заболяване към днешна дата не се случват по този начин. Повечето хора страдат от дадени тежки болести, като те протичат доста прикрито или по друг метод. Затова непрекъснато се учим да работим в разнообразни условия.

Какви случаи ви допират?
Скоро имах подобен. На пръв взор адресът беше " лек " - пациент над 60-те с просто прилошаване. Нямаше данни за нищо остро. На място обаче се оказа, че господинът е с низък миокарден инфаркт. Докато не го транспортирах до противошоковата зала на " Пирогов ", по този начин и не му споделих, поради обстоятелството, че в това положение всяка страст е извънредно рискова. На 40-ата минута след контакта ми с болния, той към този момент беше в здравно заведение. За шанс всичко мина безпрепятствено. И напълно неотдавна, на имения ми ден, господинът беше намерил телефона ми и със брачната половинка му ми се обадиха да ми благодарят. Бях щастлива, че съм била там и съм го избавила.

Как ви се отразяват срещите със гибелта?
Да загубиш борбата за живота в никакъв случай не е елементарно. Понякога се питаш дали си можел да направиш повече, в случай че си имал повече време. Най-лошото е, когато знаеш, че индивидът ще си отиде, а ти си напълно безпомощен.

Цялото изявление можете да прочетете в LadyZone.bg
Д-р Анна-Мария Николаева от Спешна помощ: Болестите книги не четат „ Да се прибереш и да знаеш, че си работил по този начин, че да можеш да спиш - няма такова задоволство “, споделя лекарката
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР