Една изложба събира съвременния поглед на млади художници върху графичните

...
Една изложба събира съвременния поглед на млади художници върху графичните
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Буквите говорят

Една галерия събира актуалния взор на млади художници върху графичните форми на буквите. В постройката на регионалната администрация Бургас може да разгледате „ Буквите приказват ”.

И шевиците повеждат живописни вибрации. В изложба " Париж " Владимир Шунев показва едноименната си галерия. Етномотивите, изобразени върху българските черги и обредни хлябове се събират с авторски тълкования на антични скални рисунки от зидовете на Плиска и Преслав. Чергите са вградени в платната, съхранени вечно, с пъстрите цветове, които не стопират да описват. Съвсем естествено се появяват и скалните рисунки, които са насочна точна за основаването на цикъла „ Богът Слънце ”. А картините с обредните питки са синтезирани до един знак, знак на изобилие, здраве или за хубава годишна продукция.

" Генчо Симеонов - 88 години. Карикатура ". НДК, полуетаж -изток е сцена на неговите герои, в границите на четвъртия Есенен салон на карикатурата " Карикатурно предверие " - София - 2018.

Майстори на фотографията стартира своето - 10 -то юбилейно издание. С него пристигна и първата галерия на Арнолд Нюман в България. В Софийската градска изложба ще забележим 55 истории на един от от най-великите портретисти на ХХ век, снимал емблематични имена от света на изкуството, политиката и шоубизнесa. Посвещава 70 години от живота си на фотографията и запечатва историята на столетието, с авторския си метод в портретирането - “фотопортрет в интериор ” като разрушава стандарта на студиото и изважда модела от него. До 9 декември - Стравински край рояла, Мерлин Монро, за която споделя - " най-тъжната жена, която съм срещал на света ", начупеният Уорхол, Джорд Харисън, Труман Капоти и още познати-непознати звездни герои.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР