Една истински голяма изненада беляза мачовете от 1 кръг на

...
Една истински голяма изненада беляза мачовете от 1 кръг на
Коментари Харесай

Една голяма изненада в 1 кръг на UK Championship

Една същински огромна изненада беляза мачовете от 1 кръг на Шампионата на Обединеното кралство - първия ранкинг шампионат по снукър от “Тройната корона” за сезон 2017/18, който се организира в зала “Барбикан” в Йорк сред 28 ноември и 10 декември.

Двукратният победител в шампионата Дин Дзюнхуей отпадна сензационно след поврат от 5:1 до 5:6 против Лео Фернандес. 41-годишният ирландец освен е номер 130 в международната класация, само че и през цялата си кариера, в това число и сега в Йорк, е страдал от хронични болки в гърба. Въпреки тях обаче той съумя да шокира феновете и да реализира най-голямата победа в кариерата си до момента.



Самият Дин също имаше здравословни проблеми напоследък - конюктивит му попречи да бъде на най-високо равнище в Международния шампионат в Дачин и в “Шампион на шампионите”, като след това отхвърли присъединяване в Шанхай Мастърс. Той обаче не изглеждаше зле в първите шест фрейма, от които завоюва пет с халф-сенчъри брейкове - 60, 55 (във втория фрейм), 80, 91, 66, 87. Фернандес обаче направи удивително завръщане в мача, подплатено със серия от 80 за 5:5 и триумф в решителната 11-а партия по последните цветове.

Той поведе с 55-1, когато Дин в действителност получи късмет да разчисти за крайната победа, само че при реализирането на синята не можа да раздвижи долепената за борда розова. Сейфти ударът му не бе първокласен и макар че бе доста комплицирана за вкарване, Фернандес прати розовата в джоба и се поздрави с триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР