Една година след спасителната мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ, живее свободно

...
Една година след спасителната мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ, живее свободно
Коментари Харесай

Една година от спасяването на най-самотния слон на света - Кааван

Една година след избавителната задача на ЧЕТИРИ ЛАПИ, живее свободно и щастливо в джунглата в Камбоджа, а Пакистан одобри възбрана за внасяне на слонове

Миналата година историята на слона Кааван докосна сърцата на мнозина по света. През ноември 2020 интернационалната организация за хуманно отношение към животните, дружно с Управителния съвет за дивата природа на Исламабад (IWMB), локалните управляващи и известната певица Шер, избавиха Кааван от самотния му живот в зоопарк в Пакистан. Преди да бъде избавен, 36-годишният слон е живял осем години в плен.

На 30 ноември, се навърши една година от както ЧЕТИРИ ЛАПИ съумя да транспортира - посредством аероплан, тежащия повече от 5 тона Кааван до Кронг Сим Реап. Сега слонът е благополучен в новия си дом - в Убежището за диви животни в Камбоджа (CWS). Неговата история промени бъдещето на доста други слонове. Благодарение на избавителната задача на ЧЕТИРИ ЛАПИ и персоналната история на Кааван, тази година Пакистан забрани внасянето на слонове в страната!

„ Животът в плен, в продължение на 35 години, му е нанесъл сериозна контузия, само че Кааван се възвръща бързо. Той към този момент се разхожда свободно и се любува на калните и водни бани в просторните заграждения в джунглата. В зоологическата градина в Пакистан, слонът непрекъснато се движеше от ляво на дясно, което е симптом на стереотипно държание. Сега Кааван преоткрива естествените си инстинкти и може да се радва на компанията на други слонове, въпреки и през загражденията. Той най-накрая живее живота, който заслужава. Очаквам с неспокойствие да го посетя допустимо най-скоро, с цел да видя онлайн смяната, която е съумял да направи за последната година, “ споделя Д-р Амир Халил, ветеринарен доктор на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който управлява избавителната задача на Кааван и с който слонът построява специфична връзка.

Все отново Кааван към момента не социализира с други слонове. Екипът в CWS в Камбоджа продължава да следи развиването му и ще дефинира дали той ще има приятел. Дотогава, прилежащите заграждения разрешават на слоновете да привикват с миризмата на другия и да се допират с хоботите си.

Влиянието Кааван: Пакистан забрани вноса на слонове

През септември 2021 Върховният съд на Исламабад одобри възбрана за импорт на слонове в страната. Решението бе оповестено, откакто ЧЕТИРИ ЛАПИ посъветва Министерството на климатичните промени да не разрешава на повече нови слонове да влизат в Пакистан, защото липсват обособени места с подобаващи условия на живот за тях. Кааван идва в Пакистан като подарък от Шри Ланка през 1985г. от 1990 година и до гибелта ѝ през 2012г., той живее с половинката си Сахели. Но оттогава насетне, последният азиатски слон живееше уединен живот в плен. През май 2020 Върховният съд на Исламабад одобри решение за преместването на всички животни от зоопарка Исламабад в убежища. Така, с изключение на Кааван, и още 38 други животни бяха избавени и преместени от ЧЕТИРИ ЛАПИ в подобаващи за типа им нови домове. Неговата история промени бъдещето на доста други слонове, тъй като Исламабадският висш съд забрани внасянето на слонове в Пакистан.
Слон е чест посетител за вечеря на тайландско семейство (ВИДЕО)
Някои фамилии, живеещи в джунглата, може да се опасяват от нещата, които се случват през нощта, само че за едно домакинство в Тайланд гле...

Необикновена избавителна акция

ЧЕТИРИ ЛАПИ реализира историческия трансфер на Кааван в съдействие с пакистанските управляващи и с поддръжката на певицата Шер. А с помощта на дарението на американския предприемач Ерик С. Марголис, слонът беше превозен със аероплан до Камбоджа. За да се приготви Кааван за пътуването, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ организира тренировки с него за безвредно влизане и излизане от транспортния резервоар. Д-р Халил употребява и изобретателни способи като серенади с песента “My way ” на Франк Синатра, с цел да може животното да остане умерено. В международен мащаб, единствено няколко възрастни слонове са били премествани със аероплан. А за ЧЕТИРИ ЛАПИ това беше първият въздушен трансфер на слонове. " Спасяването на Кааван беше извънредно прекарване. С поддръжката на Шер успяхме да транспортираме слона от Пакистан до Камбоджа, по време на световна пандемия. Гордея се, че бяхме част от тази в действителност неповторима история ", споделя Д-р Амир Халил.

 



Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР