Една година от безпощадната война в Украйна. Никоя цел не

...
Една година от безпощадната война в Украйна. Никоя цел не
Коментари Харесай

Абсурдността на войната. Една година от инвазията в Украйна през погледа на част от известните личности

Една година от безпощадната война в Украйна. Никоя цел не може да оправдае гибелта, жестокостта и раздраните човешки ориси. Омразата е една от най-разрушителните човешки черти. Нейната прекаленост се показва в това да убива, даже и дами и деца, без да се замисли, че оставя единствено съсипия и гибел след себе си. Много известни хора показаха своята съпричастност и взаимност с украинския народ.Част от тях публикуваме тук.

 

Детският публицист Румен Иванчев заключи годишнината от войната в Украйна като: " 365 дни гибел, гнет и опустошения в Украйна. "

 



 

 

Дипломатът Елена Поптодорова съобщи по Българска национална телевизия: " Удовлетворението на агресора постоянно води до огромните размери на разрушението, които видяхме в последната една година в Украйна. " Тя дефинира като пагубно, че всички дейности на Европа, преди нахлуването в Украйна, са били ориентирани към това " да не бъде ядосан Путин. "

 

Поетът и преводач от украински език Димитър Христов също беше от хората, които стачкува против обезумялата експанзия в Украйна пред Президентството в България. Той посвети стихотворение " Врагът не се насити да убива... "

 



 

Рекламистът Радослав Бимбалов разяснява годишнината от войната в Украйна по този метод: " Другата позиция е от страната на спусъка. "

 



 

Неприемливо е, че растящото напрежение сред Русия и Украйна мазета в груба експанзия и интервенция в една суверенна страна каквато е Украйна. В България доста създатели и интелектуалци стачкуваха пред Президентството в поддръжка на Украйна, ядосани от изказванията на Радев, че Крим е съветски. Гражданите питаха Радев: " Чий е Крим? "

 

Украинската поетеса Анна Багряна, която живее в България разгласява еднопосочна подигравка на Путин, която означават годишнината от съветската инвазия: " Умри по-бързо - дружно със своята империя на злото! "

 



Дипломатът Стефан Тафров уточни по Българска национална телевизия, че приликите сред " Путин и Хитлер се ускоряват всеки ден " и това слага действителна заплаха пред мира и сигурността на континента.

 

Още с началото на експлоадирането на спора, доста българи изрекоха състрадание и съчувствие на украинските бежанци. Едни им помагаха като основаха фондации, а чиновници и създатели от Националната художествена изложба в София проведоха събиране на дарения. Те даваха наряди на четири часа и персонални средства за закупуване на артикули, които ще бъдат от помощ.

 

Кремена Кунева, която беше депутат от Демократична България съобщи в своя профил в обществената мрежа Facebook, че отхвърля да носи така наречен " палтата невидимки ". Куриозът е, че съпруги и майки на починалите съветски бойци в Украйна получиха кожени палта като тип отплата. Нима по подобен безсрамен метод може да бъде обезщетен човешкият живот?! Явно това е възможно в мисленето на съветската федерация.

 



 

Журналистът Татяна Кристи се изрече сериозно към България, защото целия свят поддържа Киев, само че в България постоянно избрани хора имат изключително мнение: " Само " България остава селския глупак на обединена Европа! "

 

Кирил Петков от Продължаваме промяната, който посети персонално Украйна, съобщи: " Една година война, една година човешки премеждия, една година почтени жертви… Ужасяващо беше да видя многото изгорели танкове в предверието на Киев. "

 

 



 

Тъжно е, че и за двете страни има жертви, и разрушени животи. Страдат елементарните хора, които не по своя воля са въвлечени във война. Трагично е, че Путин води братоубийствена война против Украйна. Актьорът Шон Пен подари своя Оскар на Володимир Зеленски в символ на съпричастност с украинския народ. Световноизвестният артист Ален Делон поздрави персонално Зеленски, като го поддържа и сподели, че в случай че не е на тази възраст, би влез оръжие, с цел да се бори за Украйна.

 

През тази една година в голям брой градове в България имаше митинги в отбрана на Украйна и бежанците. Една фотография от Бургас илюстрира това от 26-ти март 2022г.

 

.

 

Днес в огромните градове на страната се провеждат шествия в отбрана на Украйна.


.


 

В подтекста на годишнината от войната в Украйна, стотици детски играчки бяха оставени пред европейските институции в Брюксел в символ на митинг против депортирането на украински деца в Русия. Емблематични здания в европа и по света бяха оцветени в цветовете на украинското знаме. Сред тях са: Райхстага в Германия и Айфеловата кула във Франция.

 

Ентусиасти пред съветското посолство в Лондон показаха позициия посредством огромен пърформанс в поддръжка на Украйна. Те, която е в цветовете на украинския байрак.

 

Русия би трябвало да бъде спряна, с цел да се подсигурява сигурността на Европа, тъй като свободата и демокрацията би трябвало да бъдат защитавани. Те не са при нас безплатно. За това елементарно беше нарушено табуто: " Никога война в Европа ". Мирът би трябвало да бъде отстояван.

 

 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР