Една фирма почти ръководи държавата. Фирма, която няма нито един

...
Една фирма почти ръководи държавата. Фирма, която няма нито един
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Държавата и съдът се ръководят от една фирма

" Една компания съвсем управлява страната. Фирма, която няма нито един служащ и нито цент налог не е платила. Част от правосъдната система е под давление на тази компания ", сподели притежателят на оръжейното дружество “Дунарит “ Емилиян Гебрев пред бТВ. Той не назова името на компанията.

Гебрев изрази възмущението си, че продължава да е разследван от прокуратурата по дело за пране на пари от КТБ. Прокуратурата имала данни, че преди време оръжейният цех " Дунарит " бил платен от кръга към Цветан Василев с изпрани пари, а Гебрев го знаел.

Емилиян Гебрев напомни, че преди 10 години " Дунарит " е бил приватизиран. По същата логичност обвинени би трябвало да бъдат чиновници в Агенцията за приватизация, които би трябвало да са знаели от кое място са парите на Цветан Василев. Оръжейният предприемач споделя, че няма по какъв начин страната да не знае и да допусне сходна договорка.

“ " Булгартабак " по какъв начин е закупен, ИПК " Родина " по какъв начин е закупен, " Техномаркет " също. Защо само и единствено на мене се повдигат обвинявания ", попита Гебрев, намеквайки за част от бизнесите, които са свързвани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

На този декор Софийската градска прокуратура (СГП) настойчиво крие следствието за опита за ликвидиране на Гебрев. Преди седмица Mediapool попита на какъв стадий е делото, формирано още през 2015 година, а след това спряно и още веднъж обновено. От СГП не дадоха никакъв отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР