Една документална поредица, посветена на котките, е наречена Моята котка

...
Една документална поредица, посветена на котките, е наречена Моята котка
Коментари Харесай

Породи котки с най-проклет характер

Една документална поредност, отдадена на котките, е наречена Моята котка от Ада. Това на пръв взор е изненадващо наименование за истории, отдадени на пухкавите, благи и любвеобилни домашни питомци от котешкото царство.

Всъщност мъркащите пухчовци, които свързваме със успокоение, леност и безобидно наличие и излежаване на някое прелестно местенце, могат от време на време да демонстрират изненадващо нападателна страна.

Проклетият темперамент на домашната котка постоянно се изяснява с породата, към която принадлежи и за всеки собственик, който има проблеми с косматия си домакински другар е добре да намерения дали той не е представител на най-агресивните породи измежду тези прелестни и любвеобилни другояче създания.

Ето кои са породите котки с най-проклет темперамент!

Сиамска котка

Изключително умни и красиви са всички сиамки. Те са интелигентни, имат отлична памет, учат трикове, само че помнят постоянно и неприятното. Изключително злопаметни са и за всяко наказване за пакостите им измислят възмездие.

Сфинкс

 Бомбайска котка

Рядката и странна порода котки - Сфинксовете са хипер дейни и непрекъснато диря игри. Често вършат и бели, до момента в който си играят. Способни са да се образоват на трикове, даже извършват команди. Ако обаче

не са задоволени от всекидневието си стават нервни, драскат и хапят. Постоянното развлечение е избавление от нападателните им прояви.

Бомбайска котка

Тази котка е хибрид и се отличава със мощно изразени черти на главните породи. Тя е храбро и нападателно животно, което може да бъде изненадващо мощно за скромните си размери. Породата бомбайска котка изисква внимание и в случай че не го получи бързо агресира - драще и хапе, ръмжи и заема нападателна поза.

Бенгалска котка

Леопардът и домашната котка са се свързали изкуствено, с цел да дадат на хората породата бенгалска котка. Тя би трябвало да бъде най-малко четвърто потомство, с цел да бъде домакински любим, тъй като дивото в нея е още прекомерно мощно първоначално и може да си имате работа с много проклета котка. Силната експанзия и маркирането на територия са присъщи черти от дивия им предходник. Имат потребност от доста деен живот и не покриват визията за умерено мъркащ на дивана пухчо.

Котка Пикси фасул

 Пикси фасул Снимка: Purrfect Cat Breeds

Тази порода е доста другарски настроена към хората и е чудесна алтернатива за домакински другар на фамилиите с деца. Не основава проблеми и на други домашни любимци, в случай че има такива. Има обаче ежедневна потребност от внимание и в случай че не го получи, демонстрира неприятната страна на характера си. Затова пикси фасул е котка за дейни и динамични хора и може да бъде и неприятна с по-мързелив собственик.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg