Една четвърт от участниците в анкетата на PwC казват, че

...
Една четвърт от участниците в анкетата на PwC казват, че
Коментари Харесай

Служителите по света масово напускат в търсене на повече пари

Една четвърт от участниците в анкетата на PwC споделят, че в идващите 12 месеца чакат да сменят работното си място. За съпоставяне, през предходната година техният % е бил 19, а повода за възходящият брой напускащи хора е инфлацията и все по-големите разноски за живот.

Въпреки че всеобщото овакантяване е реалност, към 42% от взелите присъединяване в анкетата споделят, че ще желаят нарастване на заплатата, с цел да се оправят с по-големите разноски за живот и да избегнат действителна „ разлъка с компанията “. Година по-рано този % е бил 35.

Около 46% от респондентите в „ 2023 Hopes and Fears Global Workforce Survey “, в което изследване вземат участие 54 000 служащи от 46 страни, споделят, че семействата, в които живеят, се „ борят за оцеляване “ и им става все по-трудно да заплащат сметките си.

С продължаващата икономическа неустановеност виждаме световна работна мощ, която желае повече възнаграждение и повече смисъл от работата си “, сподели Бхушан Сети, част от PwC.

Около 38% споделят, че в края на месеца могат да спестят пари от заплатата си, което е спад по отношение на 47% през предходната година. Приблизително един на всеки петима души работи на повече от едно място за спомагателни приходи.

Целите на компанията, фирмената просвета и приобщаването също остават основни за паниките на чиновниците “, открива изследването.

Работниците, които изпитват финансови усложнения, са по-малко способни да се оправят с провокациите на бъдещето, в това число вложение в насърчаване на нови умения и адаптиране към възхода на изкуствения разсъдък.

Сред интервюираните служащи, които се оправят по-добре финансово, повече от една трета споделят, че AI ще усъвършенства тяхната продуктивност, до момента в който една четвърт чакат изкуственият разсъдък да сътвори нови благоприятни условия за работа.

По-младите служащи, в това число поколението Z и милениалите, чакат да видят позитивно влияние от AI върху кариерата си през идващите пет години, откри изследването.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР