Една близо 100-годишна къща в столичния квартал Подуяне беше разкрасена

...
Една близо 100-годишна къща в столичния квартал Подуяне беше разкрасена
Коментари Харесай

Ясен Гешев: Искаме рисунките по стените да докосват хората

Една близо 100-годишна къща в столичния квартал " Подуяне " беше разкрасена с графит от испанския актьор Маноматик. Ясен Гешев от Urban Creatures изясни каква е била задачата:

" Решихме да бъде този път нещо по-красиво и нещо по-поетично и благо, и това да бъде подаръкът за една къщурка, мъничка, останала сгушена сред арогантните нови и грозните остарели блокове. Цялото прекарване беше доста забавно, тъй като испанец го вкарване в класическите софийски глъбини. Най-интересното беше, че за него това не беше оригиналност. Той сподели, че в Испания е същото.

Произведението то няма име Той го назовава " Мандала ". Че на правилото на мандалата е конструирано ".

" Ние търсим актьори, които да приказват, само че да споделят неща откривани, същински, достоверни, не просто да се борят да изпълнят механически една огромна илюстрация на стените. За нас е доста значимо стените не да са толкоз огромни, а да могат да допират хората, и това е задачата ни във всичките планове, А за какво го вършим? Защото милиони българи живеят в подобен вид квартали и общо-взето няма доста ясна концепция по какъв начин да подобрим чувството за живот в тях. Мислим си, че изкуството е вероятен отговор. Алтернатива ".

Какво възнамеряват за лятото Urban Creatures, чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР