Една 17-годишна ученичка от Черноморец се оказа по-различна от съучениците

...
Една 17-годишна ученичка от Черноморец се оказа по-различна от съучениците
Коментари Харесай

Писмото на 17-годишната Стилияна взриви България

Една 17-годишна ученичка от Черноморец се оказа по-различна от съучениците си. Стилияна Здравкова Николова - на пръв взор момичето не е със специфичен статут, само че това, което написа в едно писмо, трогна всички българи.

Ето какво показа Стилияна и за какво си заслужава всеки един от нас да го прочете:

„ Добър ден, уважаеми сънародници!

Добър ли е? Предполагам, сте се наспали добре или може би не чак толкоз добре, откакто през днешния ден е следващият ден, в който се събуждате слепи, глухи и неми за това, което се случва в страната?! Интересно ми е да схвана единствено аз ли виждам какво е ситуацията в нашата татковина и в случай че не, за какво тези, които също го виждат, не вършат нищо в интерес на смяната?

Интересно ми е дали единствено мен ме е гняв, гледайки по какъв начин България ден след ден затъва постепенно и трудно, все по-дълбоко и по-дълбоко в дупката, изкопана от хората, които НИЕ сме ИЗБРАЛИ за наши ръководещи?

Искам да попитам децата на нашите обичани политици: и те ли като нас – тези, простосмъртните, чакат лятото да работят за 500 лв. по 12 часа на морето, с цел да могат да си купят облекла, обувки и учебници за учебно заведение?

Техните баби и дядовци и те ли като нашите едвам свързват двата края и съумяват да си купят медикаменти и самун с мижавите си пенсии?

Мога ли да получа отговор на въпроса с какви пари да платя разноските по образованието си и каква ще е изгодата от него след това?

Мога ли да знам за какво свестните ми и почтени другари с бедните си фамилии отпътуваха за чужбина и настояват, че там е парадайс, а тук останаха най-вече капризните наркоманчета, чиито родители са НЯКАКВИ НЯКЪДЕ ИЛИ НА НЯКОГО, и ми се постанова да виждам по какъв начин всеки ден се напушват и друсат в учебно заведение, пред учебно заведение, зад учебно заведение и след това влизат и провалят часовете на учителите, които, макар че се пробват да ни научат на нещо, единствено гледат, щадят и бездействат?

Напоследък слушам по-възрастните да си задават въпроси, касаещи образованието, за какво то било на ниско равнище, за какво не сме научавали нищо в учебно заведение и по този начин нататък. Защо ли?

Защото, като се изключи че образованието е на ниско равнище, децата на по-големите клечки са наркомани, тъй като те не желаят да научат нищо и очевидно пречат и ние – тези, които се интересуваме освен от нощни заведения, питейни заведения, разхвърлян секс, опиати, боища и така нататък, да научим каквото и да било в учебно заведение.

Защото няма по какъв начин за 15 минути да чуем и разберем урок по история, примерно предопределен за 40-минутен образователен час, единствено тъй като през другите 25 минути учителят е правил забележки и е влизал в разногласия и пререкания със 16/17-годишни напушени мърльовци, които той даже не гони от час, чиито родители не уведомява, по неизвестно какви аргументи не се вземат никакви ограничения и те не престават да минават с тройки и четворки, макар че множеството имат по 5 правописни неточности в изречение! Ето по тази причина!!!

И в този момент аз да попитам, уважаеми сънародници… тези ли отпадъци ще чакаме да ни ръководят след години? Това ли е бъдещето на България? Те ли ще ни лекуват родителите, те ли ще ни учат децата?

Има толкоз надарени деца и младежи с способности, с упоритости, които са потвърдени с награди, медали, статуетки било то в региона на изкуството, спорта, музиката, литературата и прочие, такива, които въпреки и на нежна възраст са постигнали нещо в този живот, радват публиката, допират се по някакъв метод посредством нещо до душите на хората (които имат такива, схваща се), мислят по малко по-различен метод, виждат същинското в живота, борят се да го покажат по някакъв метод, не ги вълнуват единствено клюките в мрежата, кой какво споделил, кой с кого тръгнал и кой с кого преспал.

Защо в учебно заведение те са недооценени и отхвърлени от връстниците си, за какво са по-долу на стълбичката на „ известните”, за какво получават втори право на избор, за какво учителите не вършат взаимни отстъпки на тях, а единствено на по-устатите? Защо, по дяволите, страната ни е устроена по този начин, че в случай че не си някакъв на някого, какъвто и да си, и на главата си да можеш да вървиш, ти си никой?!

Слепи ли сте, не виждате ли какво се случва и накъде отиваме? Не виждате ли, че ние, младите българи и българки, всеки ден от ден на ден се отвращаваме от живота си тук, от мизерията, от неправдата, от безработицата и безпаричието, от корупцията, от лъжите и празните обещания на ръководещите ни и от безразличието на народа към ясната картина на своята крах?

След пет века иго и беззаконие ние, драги, още веднъж сме плебеи, единствено че този път на личната си страна! Каква е изгодата от законите, които няма потребност да се съблюдават поради наказателната ни система, и по какъв начин хора, които убиват хора, се разхождат свободно на открито, а човек, откраднал от кварталния магазин един самун и едно бурканче лютеница от апетит и беззащитност, лъсва като скандална вест, съдят го и го изкарват нарушител?

Безумията в страната ни са толкоз доста, че в случай че потегли да пиша за всяко поотделно, няма да ми стигне цялото мастило на земята.

Преди живеех някак нехайно. Не осъзнавах, че родителите ми се лишават, с цел да имам аз. Виждах единствено хубавите неща от живота, смеех се, радвах се, мислех си, че всичко е розово, само че идва едно време, когато, щеш – не щеш, разбираш, че си пораснал.

Паралелно с това започваш всеки ден да се разочароваш от това, че животът не е подобен, какъвто си си го представял, и в нашия случай – доста по-лош!

Ако би трябвало да си върша равносметка, толкоз доста минуси открих, че към този момент не виждам плюсовете! Продължавайте да спите умерено, уважаеми сънародници.

Щом мизерията ви подхожда, щом позволихте да ви създадат мизерници, щом всякога едни и същи избирате да ви повеждат стадото, щом сте съгласни с потъпкания живот на родителите си с оскъдни пенсии благодеяние и с невъзможното бъдеще на децата си… спете умерено! АЗ НЕ МОГА!!!

Искам да остана тук, но…

Тежи ми най-вече, че желая да остана тук. Искам да остарея и да умра в моята родина… само че тя ме гони. Тя не желае децата си… тя не е почтена майка за тях. За нас! Жител съм на една загиваща страна. Приятни сънища, уважаеми сънародници!”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР