Едмонд Назарян ще се бори за олимпийска квота през следващата

...
Едмонд Назарян ще се бори за олимпийска квота през следващата
Коментари Харесай

Армен Назарян: Еди ще се бори за квота за Токио, но първо трябва да завърши с отличие

Едмонд Назарян ще се бори за олимпийска квота през идната година, само че сега европейският първенец по битка в категория до 55 кг има надалеч по-важна задача и тя е довеждане докрай на учебно заведение с отличен триумф, съобщи неговият татко Армен Назарян в изявление за Българска телеграфна агенция.

Само преди два месеца треньорът на националите в типичен жанр съобщи, че не е сигурен дали неговият наследник ще има време да вдигне килограми за олимпийска категория, само че в последна сметка пандемията отсрочи целия спорт. Така квалификациите и самата Олимпиада в Токио останаха за 2021-а година, когато сензацията на българската битка ще бъде на 19 години и изцяло подготвен физически.

" Еди получи една година, с цел да заякне още повече. През това време той ще води подготовка. За тази година за него имаше планувани европейско и международно състезание за младежи и в случай че не може да се бори на тях, той ще чака шампионатите следващата година. Най-вероятно ще се приготвя с Иво Ангелов (60 кг) и ще се борят дружно. Така хем той ще заякне, хем ще помогне и на Иво. Може да качи и до 67 кг, към момента не знаем”, сподели Армен Назарян.

" За момента обаче той е у дома. Има учебно заведение всеки ден и матури. Искаме първоначално да приключи като първенец и по-късно да стартира подготовка с нас за следващата година. Еди става сутринта и прави извършения, с Гриша (брат му) са съвсем в категория и се борят. Добре е, че си имам сътрудници вкъщи. Давам им задания и извършения, а те извършват. Двамата са млади момчета, имат сила и им се тренира.

" Стоим си у дома, само че със синовете ми мислим да използваме хубавото време и да яздим коне в Ловеч, в случай че това не пречи на разграничаването, несъмнено. Надяваме се скоро да можем още веднъж да вършим походи, да подвигаме щанги и по този начин нататък ".

Армен Назарян към момента няма ясна визия в коя категория ще се бори неговият наследник, а конкуренцията е забележителна. При 60-килограмовите са Августин Спасов и международният и европейски първенец, както и състезател на България за 2013-а година - Иво Ангелов. В 72 е кг е Стоян Кубатов, на 77 са лекуващият контузия в ръката Айк Мнацканян и Даниел Александров, а на 82 национал е Захари Зашев. Следват и най-изявените български борци за последните две години - Тарек Абделслам на 87 кг и Кирил Милов на 97, а Радослав Георгиев е при тежките до 130.

" Всички упражняват по домовете си и вършат извършения, доколкото могат. За страдание, сега нямаме лагери и не можем да посещаваме залите, тъй че ни остава единствено да чакаме и го вършим, тъй като нямаме избор. Иначе бяхме изцяло подготвени да се борим за квоти за Олимпиадата, само че шампионатите отпаднаха в последния миг. Сега обмисляме да създадем лагер в Тетевен и ще го създадем, когато ни разрешат да упражняваме групово ", продължи треньорът на националите в типичен жанр.

" Дани се бори на 82 кг на европейското състезание и това не е олимпийска категория, само че може да създадат международно или европейско на 55, 82 и 72. Специално за такива категории. Все още не знаем на какви шампионати ще се борят. За страдание няма по какъв начин и да знаем скоро, тъй като нашите шампионати бяха отсрочени, а залите са затворени. Евентуално юли месец ще стартират да отварят залите и до края на годината можем да проведем подготовка в Тетевен и Белмекен. В момента нищо не можем да кажем. Няма и какво да мислим, най-важно е здравето.

" Кирил Милов тренира у тях в Дупница. Дани Александров също тренира у дома. Мнацканян има самостоятелна стратегия след травмата в ръката. Вече не го боли, мястото не е и надуто ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР