Единственото по рода си отборно картинг състезание за издръжливост „ЕКО

...
Единственото по рода си отборно картинг състезание за издръжливост „ЕКО
Коментари Харесай

Над 200 пилоти от 15 държави и общо 52 000 обиколки маркираха ЕКО 24 часа на България

Единственото по рода си отборно картинг съревнование за устойчивост „ ЕКО 24 часа на България “ завърши с удивителни резултати и незабравими пистови моменти, основани от 34 тима с над 200 водачи от целия свят. За едно денонощие на картинг пистата в Хасково те реализираха общо 52 000 обиколки и тъкмо 1 440 минути непрекъснато каране, изпълнено с висок адреналин и хъс за победа.

В категория PRO, първи пресякоха финалната права френският тим на „ MRK Pro” с 1 584
обиколки и изминати 1 671 километра, следвани от белгийския тим „ Kart Events.BE”. На трето място се класира българският тим „ GLS Racing Team”.
 В категория GOLD първи се класира белгийският тим „ Jakpom”, а на второ място – швейцарците от „ Eiriz Racing”. Голямата изненада на „ Малкия Льо Ман “ беше „ Отборът на звездите “, който приключи на почетната трета позиция в категория GOLD. В звездния екип се включиха спортни митове на България като автомобилният играч Павел Лефтеров, печелил “24-часа на Нюрбургринг”, рали водачът и европейски първенец Крум Дончев, международният първенец в Супер Ендуро сериите Теодор Кабакчиев и ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Заедно с тях караха артистът Асен Блатечки, кулинарят и ТВ водещ Лео Бианки, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов – Скилър и артистът Рафи Бохосян. Макар и хетерогенен, тимът сподели изключителна взаимност и забележителни картинг умения, които доведоха до влиятелното им класиране.
 Стартът на надпреварата на пистата в град Хасково бе даден на 10 октомври, 2020 година тъкмо в
13:00 ч., а финалната линия бе пресечена на идващия ден по същото време. Освен сериозното предизвикателство за доказване на устойчивост, неналичието на сън и мощната изтощеност, тимовете се изправиха и пред още едно затруднение - обръщането на посоката на
придвижване на пистата, 12 часа след старта на конкуренцията, което бе маркирано със зрелищна
заря.

Докато участниците се бориха за най-престижната позиция, публиката взе участие в занимателни игри с награди, проведени от ЕКО България - общоприет спонсор на събитието. Компанията се включи в борбата за устойчивост и посредством тима си „ Еко Рейсинг Тийм “, формиран от представители на медиите, чиновници на ЕКО България и спечелилите от специфична онлайн игра.

Организаторите, състезателите и гостите на събитието се включиха и в благотворителната
акция за набиране на средства нужни за незабавното лекуване на едногодишната Йоана
от град Хасково. В поддръжка на дребната Йоана, те предоставиха част от таксите, събрани за
присъединяване в надпреварата, както и персонални средства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР