Единственото отделение по ендокринология към УМБАЛ в Бургаска област преглежда

...
Единственото отделение по ендокринология към УМБАЛ в Бургаска област преглежда
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за диабетици в Бургас

Единственото поделение по ендокринология към УМБАЛ в Бургаска област преглежда гратис диабетици. Инициативата на медиците е отдадена на Световния ден за битка с диабета, който се отбелязва на 14 ноември. През октомври и ноември ще бъдат съветвани гратис диабетици, които желаят да се срещнат със специалист-ендокринолог, с цел да обсъдят своето положение, диета, лекуване.

В отделението се прави най-съвременна диагностика и лекуване на захарен диабет, както и цялостна грижа за следене на пациентите. Провеждат се образования за вярно хранене и двигателна интензивност, както и надзор на кръвната захар в домашни условия.



" На отворените порти каним всички диабетици, които имат неприятен надзор на кръвната захар, нуждаят се от спомагателни съвещания по отношение на храненето и следенето, както и тези, които желаят да получат второ мнение или просто да поговорят с лекар-специалист ", уточни доктор Стефка Стефанова, специалист-ендокринолог и шеф на отделението.

От тази година Здравната каса финансира слагането на непрекъснати датчици за следене равнищата на кръвната захар при диабетици. Вече не е належащо това да става посредством убождания, които постоянно са травматични за пациентите. Сензорите до неотдавна бяха утвърдени по каса единствено за деца, само че към този момент е допустимо да се слагат и на възрастни.

Безплатните съвещания ще се проведат след авансово записване на тел. 0879 357 660. Записванията се реализират всеки работен ден от 16:00 до 18:00 часа.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР