Единственият син на покойния актьор Филип Трифонов е вдигнал сватба.

...
Единственият син на покойния актьор Филип Трифонов е вдигнал сватба.
Коментари Харесай

Синът на Филип Трифонов вдигна сватба

Единственият наследник на починалия артист Филип Трифонов е вдигнал женитба. Звездата на българското кино не съумя да доживее да види наследника си Мартин по какъв начин води младоженка до олтара и ни напусна точно на Богоявление през 2021 година

На Йорд ановден стават тъкмо 2 години от гибелта му, а синът му скоро ще сложи паметна плоча на гроба му, направена от него самия . Мартин Трифонов е измежду новото потомство млади и надарени скулптори у нас. Творбите му се радват на огромен интерес и постоянно са показвани в изложения. Именно изкуството го среща с огромната му обич Елена, с която са се венчали на загадка гала преди дни.



Хубавицата е художничка и е приключила изкуства в влиятелен университет във Венеция. Завърнала се в България, където и до момента твори, а на взаимна галерия се срещнала с обичания си. Не минало доста време, до момента в който Двамата решили да узаконят съюза си. На церемонията били в най-тесен другарски кръг, а откакто си разменили подписи в ритуална зала в София, се почерпили на дискретна вечеря. Сватбата не била в общоприет формат, нямало обилни тържества, оркестри и непотребна суматоха.

Мартин и Елена към момента нямат общи наследници. Покойният Филип Трифонов не можа да доживее да прегърне внуче, въпреки да мечтаеше. Звездата от „ Оркестър без име ", „ Момчето си отива “ и десетки други емблематични кино шедьоври получи неочакван инфаркт преди две години. Той трябвало да отиде на посетители у свои другари, където да се почерпят, само че сърцето му отказало. Актьорът си отиде на 73 година, наскърбен, че по този начин и не получи наградна пенсия за принос в културата в размер на 700 лв.. Той мъчно преодоля отхвърлянето на кандидатурата му от Министерството на културата, откакто самичък реши да кандидатства за финансовата помощ. В последните години се справяше мъчно и се бе уединил във вилата си в ловешкото село Българене, която самичък майстореше и ремонтираше с подръчни средства.

Кинолегендата признаваше, че се терзае и за сина си, който също не бил в цветущо финансово положение поради креативната си специалност. Мартин продължава и до момента да се бори татко му да бъде запомнен и от поколенията, които не са го гледали в златните му години в киното. Трифонов- младши съумя да сътвори паметеникът на Фипо, както го назоваха в артсредите, в София. Той се намира в обичания му квартал „ Лозенец “, където е и фамилният им апартамент. Точно там, на ъгъла на улиците „ Милин камък “ и „ Крум Попов “, Мартин запечата загатна за огромния артист с ъгъл с скамейка и градинка на негово име, написа „ Ретро ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР