Единственият съзнателен метод, за да постигнеш хармония и баланс е

...
Единственият съзнателен метод, за да постигнеш хармония и баланс е
Коментари Харесай

Методът на прошката на Лиз Бурбо

Единственият умишлен способ, с цел да постигнеш естетика и баланс е методът на Прошката. Това е единственият ефикасен метод да се освободиш от заболяването си на всяко едно равнище – и психологично, и физическо, защото той е ориентиран към изложение на твоята Любов, само че в същото време и към самото сърце и кръвта в твоето тяло.

Ако преживееш още веднъж положението на тази дълбока и искряща Любов, кръвният поток безусловно се зарежда и задейства, носейки нов живот на молекулярно равнище. Тъй като успокоява душата, тази Любов е същинско избавление за твоето физическо тяло. Прошката към другите, както и прошката към себе си, имат силата да трансформират твоето енергийно поле, балансирайки кръвните телца, които се движат из цялото ти тяло. Дори и да ти се коства мъчно за поверие и за Ума ти е мъчно да го схване, въпреки всичко пробвай най-малко един път.

СТЪПКИТЕ НА ПРОШКАТА.

Ето и стъпките на прошката, през които са минали хиляди хора, получили невероятни резултати. По-добре направи това упражнение в писмена форма първия път. Много по-лесно е, в сравнение с да се опитваш да го правиш мислено:

1. Назови своите страсти (в множеството случаи е повече от една). Осъзнай в дълбочина обвиняванията, които произтичат от теб или са ориентирани против теб и разреши на страстите, с които са свързани да излязат на повърхността. Как се чувстваш?

2. Поеми отговорност. Да поемеш отговорност значи просто да приемеш, че ти самият определяш метода, по който се държиш и това, което си. Открий от какво се страхуваш и осъзнай, че може и ти да бъдеш упрекнат в същото нещо. Приеми, че нещо вътре в теб притегля въпросния човек или обстановка в твоя живот, с цел да ти помогне да преодолееш болката, която е в теб и която даже може да се е загнездила в теб още от детството.

3. Приеми другия човек и се освободи от мисълта за него. Можеш да се освободиш от всичко това и да продължиш живота си, в случай че престанеш да мислиш за този човек (или ситуация). За да постигнеш това, всичко, което би трябвало да направиш, е да се поставиш на мястото на другия човек и да започнеш да виждаш нещата от неговата позиция, с цел да можеш да схванеш по-добре неговите планове. Осъзнай, че той може би упреква както теб, по този начин и себе си, в същото нещо, в което и ти го обвиняваш. А какво си направил ти, с цел да го предизвикаш да те упреква в същото нещо?

4. Прости си. Това е най-важната стъпка в системата на прошката. Тя ти оказва помощ да бъдеш в мир и естетика със себе си. Прости си обвиняванията и рецензиите както към самия себе си, по този начин и към другия човек. Имай поради, че единствено част от теб е направила тези неща, които са те довели до тук…. Онази част, която е била засегната. Прости си това, което си направил, каквото и да е то. За да постигнеш това, ти би трябвало да си признаеш, че имаш страхове, вярвания, настройки и ограничавания, които те карат да страдаш и да постъпваш по избран метод. Приеми се подобен, какъвто си и престани да бъдеш толкоз придирчив към себе си. Приеми, че ти непрекъснато се развиваш.

5. Открий метод да изразиш прошката. За да се подготвиш за стъпка 6, показа си, че си изправен лице в лице с индивида, който взе участие в обстановката, казвайки му, че защото си бил засегнат, ти си го упреквал, подлагал на критика или коментирал неговото държание. Ако успееш да визуализираш шерването на тези неща с него, това ще провокира чувство за мир и независимост, а тогава си подготвен да минеш на стъпка 6. (NB – Важно е да запомниш, че твоята цел не е просто да съобщиш, че му прощаваш или да поискаш амнистия.)

6. Срещни се с въпросния човек. Разкрий на този човек своите мисли и усеща (идентифицирани в стъпка 1), показвайки, че съжаляваш за обвиняванията. (Кажи, че му прощаваш, единствено в случай че той изиска амнистия.)

7. Осъществи връзка с предишното. Прехвърли мислено събитията в твоя живот и открий сходно събитие, което е обвързвано с някакъв престиж: татко, майка, баба, дядо, преподавател или различен. Обикновено този човек е от същия пол като индивида, който обвиняваш. За да се освободиш, премини през всички тези 6 стъпки с индивида от предишното. Ако индивидът не е измежду живите, можеш да направиш това чрез визуализация.

Премини единствено през стъпки 1, 2, 4 и 7, ако обвиняването е ориентирано единствено и само към теб и няма различен човек, забъркан в случката.

Из книгата на Лиз Бурбо „ Твоето тяло споделя: Обичай се! “

Превод: Елена Терзиева

Инфо: http://poznanieto.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР