Единственият проект, за който Община Пловдив ще получи финансиране през

...
Единственият проект, за който Община Пловдив ще получи финансиране през
Коментари Харесай

Служебният кабинет отряза Община Пловдив за нови проекти – дава пари само за Голямоконарско шосе

Единственият план, за който Община Пловдив ще получи финансиране през държавния бюджет, е Голямоконарско шосе. Това излиза наяве от оповестения бюджет на страната, направен от служебното  държавно управление.  
Прочетете още
Премиерът Гълъб Донев, а и президентът Румен Радев, обявиха, че служебният кабинет все пак ще внесе проектобюджет на страната, до момента в който текат договарянията сред партиите за постоянно държавно управление.  Причината е, че страната не може да си разреши да остане без бюджет, в случай че политическите обединения не се схванат за кабинет и се отиде на нови  избори.

В плана на държавната финансова рамка сумата, която е заложена за целеви финансови разноски за Община Пловдив е 9,2 млн. лв. разграничена в две пера. Това е сумата, която е планувана за реконструкцията на Голямоконарско шосе и е втория транш към общинската хазна.

Община Пловдив ще е и единствената от цялата област, която няма да получи изравнителна дотация, която може да се употребява за разнообразни планове.

Целта на изравнителната дотация е да компенсира разликите в личните доходи сред общините. Тя се пресмята според формула, като за 2023 година Пловдив не покрива критериите за подобен вид  субсидиране. През предходната година градските управляващи получиха 5,3 млн. лв. изравнителна дотация, с която бе финансиран ремонта на ул. „ Даме Груев ”. Останалата сума, която Община Пловдив ще получи от държавния бюджет е в размер на 303 млн. лв., която е за делегирани от страната действия – заплати и прехрана на администрацията, учебни заведения, здравни, обществени и други  услуги.

Възможно е по време на разискването на бюджета да се предложат още средства за целеви финансови разноски в Пловдив, само че това може да стане  между първо и второ четене на гласуването.

На процедура и Община Асеновград ще получи близо 9 млн. лв., които може да употребява за финансови разноски, като от тях 6 млн. лв. са изравнителна дотация. На последващо място е Карлово със 7,7 млн. лв., от които 4,7 млн. лв. изравнителна дотация.

Общините „ Родопи ” и „ Марица ” ще вземат към 4 млн. лв., като половината са точно по механизма за компенсиране на бюджетните взаимоотношения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР