Единственият неразрешен спор по време на преговорите е бил за

...
Единственият неразрешен спор по време на преговорите е бил за
Коментари Харесай

Борисов: Път назад има само, ако ПП-ДБ се извинят! Няма да подкрепим правителство с втори мандат

Единственият забранен спор по време на договарянията е бил за промяната на министъра на защитата Тодор Тагарев, а път обратно към масата за договаряния има, само че единствено в случай че от ПП-ДБ се извинят.
Прочетете още
Това съобщи Бойко Борисов по време на конференция на ГЕРБ.  Той съобщи още, че в случай че не се реализира съгласие до „ ден-два ” - няма кой да накара ГЕРБ да поддържа държавно управление с втория мандат.

„ Ние направихме  отстъпка за министъра на спорта, а те одобриха предлагането ни за министър на енергетиката. Остана само министъра на защитата. По време на договарянията са зародили разногласия за период на промяна на служите и за откриване на следствената загадка, което съгласно всеки правист е противоречиво решение, защото може да паднат доста каузи. А по отношение на срокът за службите, аз настоявам, че те са доста добре интегрирани към нашите сътрудници, само че и за това споделих, че в случай че това е препъни камъкът, аз финален ще се съглася. Много мъчно е към този момент да накарам партията да се върне обратно ”, съобщи Борисов.

Според него дружбата на ПП-ДБ с Движение за права и свободи е доста по-силна от тази с ГЕРБ.

Борисов бе безапелационен, че поддържа конституционната промяна на Христо Иванов и настоя за опрощение към Мария Габриел и обидните прилагателни, които е получила.

„ Преди 10 месеца взехме решение да има държавно управление в една странна настройка, изкарахме 9 месеца дружно, през което време дадохме десетки конференции дружно, аз към момента се удивлявам, че те не се научиха да спрат да употребяват прилагателни. Когато използваш прилагателни – ти показваш същинското си лице. Дадените през вчерашния ден заявления за отказ са в прорез с нашата спогодба за ротация. Ние постоянно сме се придържали към решенията на нашата група ”, сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че има път обратно, само че той е сложен.

„ Разбира се, че има път обратно, само че той зависи от това дали Мария Габриел ще одобри извинението, а пък аз би трябвало да проведа тежък диалог с партията, тъй като това ще е мъчно. Първото, което може да ни върне на масата на договаряния е едно огромно извинявай ”, сподели Борисов.

„ Още преди месец с Петков сме разговаряли за рокадите в кабинета, листът ми е на бюрото. А единствено преди няколко дни, ние излязохме и казахме, че в желанието си да има кабинет сме подготвени да ротираме единствено Денков и Габриел. Тогава от ПП-ДБ споделиха, че тях министрите не ги интересуват ”, съобщи той.

Бившият министър председател е безапелационен, че няма да отиде на лидерска среща.

„ Не желая лидерска среща, тъй като те се държат невъзпитано. ГЕРБ има единствено един водач, а те застават няколко души против мен и стартират да крякат. Ако и вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи бутилки и стъкла, и вие няма да желаете да присъствате ”
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР