Единственият начин да завърши войната е като се дадат на

...
Единственият начин да завърши войната е като се дадат на
Коментари Харесай

Борел: През 2022 г. не знаех колко силна ще бъде решимостта на Европа да помогне на Украйна

" Единственият метод да приключи войната е като се дадат на Украйна средства да изгони агресора ", счита висшият представител на Европейски Съюз по външна и отбранителна политика Жозеп Борел.

В публикация за немския Нandelsblatt той написа, че не е склонен с мнението, че това единствено ще удължи войната и ще докара до последваща ескалация.

" Докато европейците откровено се стремят към преустановяване на войната по пътя на договарянията, Русия ясно дава да се разбере, че ще продължи да прави военни закононарушения. Всички, които се пробваха да договарят с Путин, си потеглиха с празни ръце ", написа Борел.

Той си напомня пътуването си през януари 2022 година в Донбас и на фронтовата линия седмици преди началото на пълномащабното навлизане на Русия:

" Премиерът Денис Шмигал ми сподели: " Ние знаем, че ще ни атакуван и, че вие няма да дойдете да воювате на ваша страна. Но ще ни дадете ли оръжие за самозащита? ".

Честно казано не знаех какво да му отговоря, тъй като тогава не знаех какъв брой мощна ще бъде решимостта на Европа. Днес отговорът е елементарен и никой не се съмнява, че Европа се оказа на висота ", признава Борел.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР