Единственият българин в най-силната ММА организация в света - UFC

...
Единственият българин в най-силната ММА организация в света - UFC
Коментари Харесай

Кой е съперникът на Багата - Марчин Тибура?

Единственият българин в най-силната ММА организация в света - UFC - Благой Иванов ще се завърне в осмоъгълника в неделя на галавечерта UFC Fight Night в Лас Вегас. Основната бойна карта стартира в 8:00 наше време, а борбата на Багата против поляка Марчин Тибура е трета в програмата.

Tибура е 37-годишен ММА войник с 23 победи и 7 загуби в професионални срещи. Той е по-опитен в това отношение от Иванов, чийто баланс е 19-4 (1 анулиран резултат) и 3-3 в UFC. Полякът е в най-голямата организация от 2016-а, като към този момент има 10 триумфа и шест провали в осмоъгълника.

Последният път, когато Тибура е влизал в клетката, е през август 2022 година - победа с раздвоено съдийско решение против Александър Романов в прелимите на огромната галавечер UFC 278. Главната борба тогава беше сензационният нокаут на Лион Едуардс против дългогодишния първенец Камару Усман в полусредна категория.

Багата за последно се би през месец май предходната година на UFC 274 и завоюва с разграничено съдийско решение против бразилеца Маркос Рожерио де Лима.

Към момента Тибура е десети в ранглистата на кандидатите в тежка категория на UFC, a Иванов е номер 15. Полякът е по-високият от двамата - 192 против 180 см (според уеб страницата на UFC) и надлежно има преимущество в размаха на ръцете - 198 см към 185 см.

Според статистиката на UFC Тибура пуска по-голям брой удари и пробва повече тейкдауни, само че пък българинът е по-прецизен в осъществяванията си. По отношение на отбраната двамата са относително идентични, въпреки Багата да поема повече попадения. Все отново, Иванов има преимущество във връзка с опитите за привършване на дуелите посредством хватки за събмишън.

Тибура е влизал в осмоъгълника против някои от най-солидните бойци в тежка категория през годините - Александър Волков (загуба с единомислещо съдийско решение), Бен Ротуел (победа с единомислещо съдийско решение), Дерик Люис (загуба с нокаут), Фабрисио Вердум (загуба с единомислещо съдийско решение) и Андрей Арловски (победа с единомислещо съдийско решение).

И Багата, и Тибура са се изправяли в UFC против Аугусто Сакай и Дерик Люис. На Благой беше присъдена загуба от Сакай с доста противоречиво разграничено съдийско решение, до момента в който полякът бе нокаутиран от него още в 59-ата секунда. Тибура бе нокаутиран и от Люис 12 секунди преди края на третия рунд, до момента в който Иванов още веднъж по-скоро беше ощетен от съдиите, които му присъдиха проваляне с разграничено съдийско решение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР