Единствената в света плаваща атомна топлоелектроцентрала „Академик Ломоносов“ бе въведена

...
Единствената в света плаваща атомна топлоелектроцентрала „Академик Ломоносов“ бе въведена
Коментари Харесай

Единствената в света плаваща АЕЦ бе въведена в промишлена експлоатация

Единствената в света плаваща атомна топлоелектроцентрала „ Академик Ломоносов “ бе въведена в промишлена употреба в Русия.

Проектът е на Концерн „ Росенергоатом “, който е част от съветската корпорация „ Росатом “. Заповедта бе подписана от генералния шеф на „ Росенергоатом “ Андрей Петров след позитивни изводи от „ Ростехнадзор “ и „ Росприроднадзор “. Според тях ПАТЕЦ изцяло дава отговор на настоящите правила и правила, в това число на санитарно-епидемиологичните, екологичните, пожарните и строителни условия и държавни стандарти.

„ Проектът за създаване на плаващата атомна топлоелектроцентрала в град Певек, в Чукотския самостоятелен окръг, може да се смята за сполучливо приключен. Така „ Академик Ломоносов “става единадесетата атомна електроцентрала в промишлена употреба в Русия и най-северната в света “, означи Петров. ПАТЕЦ подаде първата си електрическа енергия в изолираната мрежа на Чаун- Билибинския енергиен възел на Чукотка на 19 декември 2019 година. Авторитетното списание POWER призна, че това е едно от шестте основни събития на годината в международната атомна енергетика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР