„Единствената информация, която е предоставил на съветското посолство в София,

...
„Единствената информация, която е предоставил на съветското посолство в София,
Коментари Харесай

Документи от ДС и КГБ разобличават Мартин Заимов в лъжа

„ Единствената информация, която е дал на руското посолство в София, е била обвързвана с дислокацията на немски войски в България с вярата да предотврати предстоящата от него пагубна окупация “. Това разяснява през вчерашния ден по NOVA Мартин Заимов, внук на националния изменник и руски разузнавач Владимир Заимов.

Документи от архива на Комисията по досиетата обаче разобличават изцяло думите му. От подробна публична преписка сред Комитет за Държавна сигурност (на НРБ) (както се е наричала през 60-те година Държавна сигурност) и руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се схваща, че ген. Владимир Заимов и неговата шпионска група е доставяла освен информация за „ дислокацията на немските войски в България “, само че „ е съумяла да съобщи на руските разследващи органи доста скъпи сведения от икономически, политически и боен темперамент “, написа zonanews.bg.

„ Заимов се очертавал като огромен незаконен шпионин “, се споделя в получената от КГБ-СССР информация за активността му като резидент на руското военно разузнаване.

Този документ разобличава легендата, която семейство Заимови от десетилетия се пробват да наложат - че националният изменник Владимир Заимов е „ антифашист “ и е предавал единствено данни за немската войска.

Документалната истина е, че той е употребявал контактите си измежду висши военни и политически среди, с цел да доставя на Съветите информация, вредяща на България и способствала индиректно за окупацията ни от империята на злото.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР