Единодушно с 201 "За" депутатите приеха извънредното положение. Повод за

...
Единодушно с 201 "За" депутатите приеха извънредното положение. Повод за
Коментари Харесай

Гласувано: Извънредно положение заради коронавируса

Единодушно с 201 "За " депутатите одобриха изключителното състояние.

Повод за суматоха няма, това успокои ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Няма да се нарушат правата на българските жители. Ние като народни представители би трябвало да преминем към ексклузивен режим на работа. Дариткова прикани за обединяване.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че поддържат предложнието, като желаят пакет от стопански и обществени ограничения.

Здравето не е облага, безапелационна Нинова

От Движение за права и свободи МУстафа Карадайъ акцентира, че те също поддържат предлагането, като съобщи, чепредложението на държавното управление е навременно и вярно.

От групата на обединените патриоти Валери Симеонов означи, че въвеждането на извенредното състояние е извънредно належащо поради скоростта на разпространяване на вируса.

Кръстина Такова от "Воля " даде обещание, че ще вземат участие във всички ограничения и в случай че се наложи ще работят изключително.

Вирусът, болестта и пандемията нямат цвят и всички ще работим дружно, акцентира Таскова.

След приемането на предлагането министър председателят показа, че е разчувствуван и горделив, че депутатите мислят за народа си и са се обединили. Той предлага на ПГ да изготвят общи ограничения. Партиите да излъчат специалисти и да се сътвори народен щаб за превъзмогване на последствията след рецесията.

Припомняме, че през вчерашния ден на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, властта предложи да се вкара изключително състояние поради разпространяването на ковид у нас.

Вчера беше обявено, че случаите на инфектираните у нас са към този момент 23, като една от тях умря.

Първите позитивни проби у нас бяха открити в Габрово и Плевен. Малко по-късно стана ясно, чезаразените са четирима.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР