Единият от простреляните в джамията "Суна" в западния френски град

...
Единият от простреляните в джамията "Суна" в западния френски град
Коментари Харесай

Простреляният имам в Брест е бил заплашван от ИД

Единият от простреляните в джамията "Суна " в западния френски град Брест е бил имам, който е бил заплашван от "Ислямска страна " (ИД), оповестиха локални медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мюсюлманският духовник е получил четири патрона - два в тялото и два в краката. Друг клиент на мюсюлманския храм е бил ранен на две места в крайници. Животът им обаче не е в заплаха ", заяви Френският съвет на мюсюлманското изповедание. Според него имамът към този момент е бил заплашван ИД, тъй като проповедите му съответствали на полезностите на Франция. "Ако нападението беше фундаменталистко, ИД щеше да го приветства ", акцентира представител на Съвета.

Прокуратурата в града през днешния ден е отхвърлила версията, че стрелбата е била атентат. "Откритите до момента улики не разрешават да се счита, че става дума за терористичен акт ", съобщи основният прокурор на Брест Жан-Филип Рекапе, наблягайки, че антитерористичният отдел на прокуратурата в Париж не е поел случая.

Нападателят е нямал досие и не е прочут на полицията, нито е прочут като последовател на крайната десница. До тялото му са открити документи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР