Единият от двамата руски дипломати, обявени от българското външно министерство

...
Единият от двамата руски дипломати, обявени от българското външно министерство
Коментари Харесай

Изгоненият руски дипломат не може да напусне България, защото е с коронавирус |

Единият от двамата съветски дипломати, оповестени от българското външно министерство за личност нон грата, е инфектиран с ковид. Той ще напусне територията на България незабавно щом оздравее, оповестиха пред организация ТАСС от съветското посолство в София.

Дипломатът е диагностициран с коронавирусна зараза и по тази причина той няма да може да напусне територията на България в избрания период. Той ще направи това незабавно откакто се възвърне и получи негативен PCR тест. Българската страна, на която бяха показани нужните медицински документи, удостовери единодушието си за тази непредвидена в началото стъпка. Вторият посланик ще напусне България на датата, посочена в нотата, т.е. в границите на 72 часа, обявиха от съветското посолство.

В понеделник българското министерство на външните работи разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде 72 часа да изоставен страната.

Министерство на външните работи разполага с писмо от българската прокуратура, в което се оповестява, че двамата дипломати са осъществявали на територията на страната активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Миналата седмица стана ясно, че шестима българи - сегашни и някогашни чиновници на министерството на защитата и военното разузнаване, са арестувани по обвиняване в шпионаж за Руската федерация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР