Единият от двамата избягали то затвора рецидивисти, Владимир Пелов Стефанов,

...
Единият от двамата избягали то затвора рецидивисти, Владимир Пелов Стефанов,
Коментари Харесай

Психолог описва залавянето на Пелов преди 7 години: Убедихте майка му да го издаде

Единият от двамата избягали то пандиза рецидивисти, Владимир Пелов Стефанов, е бил хванат с същинска екшън интервенция преди 7 години, спомня си някогашният шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи Росен Йорданов.

Пред bTV Йорданов описа, че тогава криминалистите съумели да убедят майката на Пелов да издаде къде е той, с цел да не бъде погубен.

Той схваща, че в този момент ще бъде хванат с всички ограничения, които могат да бъдат приложени и може да загуби живота си, разяснява за днешната обстановка престъпният психолог.

„ Предният път той одобри да се съобщи без пердах, най-малкото се опасява за своя живот. Сега към този момент си дава сметка, че ограниченията, които могат да бъдат приложени против него, ще бъдат приложени. "

През 2011 година информация от майката отвела полицията до нарушителя, който се бил укрил във вила на чичо си в Ботевград.

При издирването тогава имало доста неточности, спомня си Йорданов. „ Тогава беше хванат единият съизвършител. Издирването стартира мъчно и някои от наблюдаващите органи не се сетиха да документират разпита на съучастника. Трудно се проведоха заградителните мероприятия. Късметът пристигна, когато майка му прояви разсъдък, убедих я да каже къде е. Обясних ѝ, че в случай че не го направи, той може да пострада съществено. При съществуване на човек с сходни прояви, отрядът за битка с тероризма описа психологът

Що за човек е Пелов

Според експерта Пелов е построен рецидивист, с изрично психопатна конструкция. Умен е и няма да се поколебае да преследва интереса си, даже да прегази хора. Не е от хората, които търпят промяна на полезностите и възгледите. Опасен е. Ценностният му свят има позицията „ аз би трябвало да виждам моя интерес ”. Емпатия и взаимност при него са по-различно сложени. Той може да употребява тези усеща, с цел да ни употребява. Не е вманиачен, а има трайна дисторция на характера. За него светът е враждебно място и той усеща, че има право да постъпва както счита за добре, разказа профила на рецидивиста психологът.

Искам да се разсея визията, че когато някой се търси, това става с армия и жандармерия. Има бранш в полицията, който с това се занимава и се работи с разсъдък, уточни Росен Йорданов.

Той не има вяра този път Пелов да се свърже с майка му - последният случай демонстрира, че тя би съдействала на полицията.

Психологът прикани хората, в случай че видят избягалия, да не се пробват да се трансфорат в герои, а да звъннат в полицията.

" Той няма да прояви благосклонност и съчувствие, да не оказват опозиция и да влизат в пререкания ”, съветва психологът.

" Да не се упражняваме на тематика охранителни ограничения в пандиза. Има по-специфични аргументи сигурно, които са довели до бягството. Искам да предпазя от прекомерни упреци надзирателите, те работят при тежки условия ", добави Йорданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР