Единбург. Над 100 хиляди души излязоха по улиците на Единбург,

...
Единбург. Над 100 хиляди души излязоха по улиците на Единбург,
Коментари Харесай

The Independent: Над 100 хиляди души протестираха за независимост на Шотландия

Единбург. Над 100 хиляди души излязоха по улиците на Единбург, с цел да призоват за самостоятелност на Шотландия, като това беше един от най-големите манифестации в града, написа английският вестник The Independent
Събитието бе кулминационната точка на месеци на демонстрации в поддръжка на втори референдум за самостоятелност в огромните градове на Шотландия, в това число Глазгоу, Абърдийн и Пърт.
" Успех на всички, които вземат участие в днешния поход в Единбург. Няма да мога да участвам персонално, само че ще бъда с вас ", написа първият министър на Шотландия Никола Стърджън по-рано в събота на страницата си в обществената мрежа „ Туитър “. „ Приятен ден и не се съмнявайте че ще получим самостоятелност. "
Организаторите от акцията „ Всички под едно знаме “ бяха планували най-малко 100 хиляди души и по време на шествието обявиха, че броят на участниците е достигнал над 200 хиляди.
Митингът на за самостоятелност в Единбург през октомври предходната година, съгласно уредниците е събрал 100 хиляди души, макар че полицията Шотландия тогава приказва за 20 хиляди участници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР