Единайсет германски граждани бяха обвинени в принадлежност към крайнодясна терористична

...
Единайсет германски граждани бяха обвинени в принадлежност към крайнодясна терористична
Коментари Харесай

Обвиниха 11 германци за крайнодесен терористичен заговор

Единайсет немски жители бяха упрекнати в принадлежност към крайнодясна терористична организация и че са възнамерявали смъртоносни набези против мюсюлмани за да провокират безредици и в последна сметка да смъкват немското държавно управление, заяви прокуратурата на Германия, представена от Асошиейтед прес.

Според федералната прокуратура осем от лицата, предвождани от лицата Вернер С. и Тони Е., са образували на среща през септември 2019 година организация под името "Група S ". Други трима са упрекнати, че са се включили след това, а още едно 12-то лице е упрекнато в поддръжка на групировката.

Пред окръжния съд в Щутгарт против седем от обвинените са предявени обвинявания и за нелегално владеене на оръжие.

Според прокуратурата за "да разклати държавния и публичния ред " в Германия с крайната цел да смъкна държавното управление, групата е възнамерявала да сътвори "условия, сходни с тези при революция ", посредством набези против джамии и убийството или раняването на допустимо максимален брой мюсюлмани.

Групировката обмисляла и потребление на мощ против политически съперници, съобщи прокуратурата.

Според управляващите групата се е събирала няколко пъти в частни парцели, с цел да разисква проектите си, а Вернер С. е обучавал другите по какъв начин да стрелят с револвер. Срещите са съгласувани благодарение на мобилни приложения за чат и по телефона.

С цел да съберат 50 000 евро за закупуването на още огнестрелни оръжия, всички членове на групата, като се изключи един заради финансови аргументи, се съгласили да дарят четирицифрени суми за идеята. Не е ясно какъв брой тъкмо пари са събрани в последна сметка.

Всички лица са арестувани при акции на 14 февруари и всички, като се изключи един, към момента се намират под стража.

Още един обвинен, арестуван на същата датата, е умрял в ареста, съобщи прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР