Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани във френски

...
Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани във френски
Коментари Харесай

Във Франция са арестувани българи, организирали просия

Единайсет български жители, които експлоатирали просяци, са арестувани във френски град Тулуза, оповестява бТВ, цитийки „ Франс прес ”. Осем мъже и три дами отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и употреба.

Разследването е почнало през май 2017 година след тъжба на българин, който желал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в региона на Плевен от една от ромските семейства, които експлоатират просяци в Тулуза, с заричане за заслужено систематизиране на облагите.

При идването му в Тулуза обаче документите му за идентичност били отнети и той разкрил, че просяците в мрежата живеят в тежки условия и даже биват измъчвани, в случай че не донесат задоволително пари. Върху един от хората предходна кола, различен бил вързан за дърво цяла нощ и обичай с електрически кабел, трети бил неведнъж прободен с нож, а четвърти бил ранен с огнестрелно оръжие.

Полицията е проследила парични потоци в размер на десетки хиляди евро към България и разпознали членовете на мрежата, която е структурирана към пет фамилни клана. В Тулуза членовете на мрежата живеели дискретно, само че в България водели разточителен живот със скъпи коли и първокласни къщи.

" Кръстовищата, където хората просят, се класифицирали съгласно цената си. Подходящото кръстовище носи до 400 евро дневно ", изясни френският полицейски комисар Карим Филали.

Освен 11-те арестувани служителите на реда са отвели 31 мъже, една жена и едно седемгодишно дете, които били просяци от мрежата и ги поверили на обществените служби. „ Те са ужасени, на някои към този момент е било подредено да почнат отново да просят ”, сподели комисар Филали и добави, че всичките просяци поискали да се върнат в България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР