Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния

...
Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния
Коментари Харесай

Френската полиция разби българска мрежа за просяци

Единайсет български жители, които експлоатирали просяци, са арестувани в югозападния френски град Тулуза, заяви полицията, представена от „ Франс прес”. Осем мъже и три дами отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и употреба.

Разследването е почнало през май 2017 година след тъжба на българин, който желал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в региона на Плевен от една от ромските семейства, които експлоатират просяци в Тулуза, с заричане за заслужено систематизиране на облагите, оповестява БТВ.

При идването му в Тулуза обаче документите му за идентичност били отнети и той разкрил, че просяците в мрежата живеят в тежки условия и даже биват измъчвани, в случай че не донесат задоволително пари. Върху един от хората предходна кола, различен бил вързан за дърво цяла нощ и обичай с електрически кабел, трети бил неведнъж прободен с нож, а четвърти бил ранен с огнестрелно оръжие.

Полицията е проследила парични потоци в размер на десетки хиляди евро към България и разпознали членовете на мрежата, която е структурирана към пет фамилни клана. В Тулуза членовете на мрежата живеели дискретно, само че в България водели разточителен живот със скъпи коли и първокласни къщи.

"Кръстовищата, където хората просят, се класифицирали съгласно цената си. Подходящото кръстовище носи до 400 евро дневно ", изясни френският полицейски комисар Карим Филали.

Освен 11-те арестувани служителите на реда са отвели 31 мъже, една жена и едно седемгодишно дете, които били просяци от мрежата и ги поверили на обществените служби. „ Те са ужасени, на някои към този момент е било подредено да почнат отново да просят”, сподели комисар Филали и добави, че всичките просяци поискали да се върнат в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР