Единадесетте общини от Видинска област са изправени пред невъзможността да

...
Единадесетте общини от Видинска област са изправени пред невъзможността да
Коментари Харесай

Общините във Видинско не могат да си платят сметките за ток

Единадесетте общини от Видинска област са изправени пред невъзможността да си платят сметките за ток и на доста места кметовете са принудени да стопират уличното осветяване, което основава предпоставки за закононарушения, да пестят от работна заплата и други разноски.

Това сподели пред публицисти през днешния ден депутатът и заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова, представена от Българска телеграфна агенция. Според нея ценовият потрес за общините е голям и нарастването на сметките за електрическа енергия за декември тук-там е 3 - 3,5 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 година
Ще има обезщетения за общините поради скъпия ток
Общините също ще получат финансови обезщетения поради високите цени на тока. Това стана ясно от изявление на ръководителя на финансоват...
Прочети повече
Пред публицистите Кирова популяризира информация за сметките за ток за ноември и декември 2020-а и 2021 година на 11-те видински общини. Така да вземем за пример, в случай че през ноември 2020 година община Брегово е имала сметка за ток от 10 152 лева, то за същия месец година по-късно сметката към този момент е 36 468 лева или нарастването е над 26 000 лева, същото е и ситуацията за декември. В община Димово сметката за декември 2021 година е с 44 777 лева повече от платената през същия месец година по-рано.

Кирова добави, че " обстановката е доста тежка и в обществените домове, детските градини, учебни заведения, лечебни заведения ". Непосилните цени на електрическата енергия са и главният проблем, който е бил подложен пред нея, през последните дни от жителите и представителите на дребния и междинен бизнес от Видинско, сподели още зам.-председателят на Народно събрание. По думите й наложеният мораториум върху цените на тока за битовите консуматори е единствено къса пролонгация. Кирова добави, че чака трайно решение от Министерството на енергетиката, което да е за няколко месеца напред.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР