Единадесетото издание на фестивала Алея на книгата“ започна вчера на

...
Единадесетото издание на фестивала Алея на книгата“ започна вчера на
Коментари Харесай

Герой на Марица в Алеята на книгата

Единадесетото издание на фестивала „ Алея на книгата “ стартира през вчерашния ден на Малката основна. Най-мащабното пътуващо книжно ревю в страната започва маршрута си от Европейската столица на културата дружно с литературния празник на града - „ Пловдив чете “ и ще продължи до 16 юни, неделя, в това число.

Край шатрите от заран до вечер крачат десетки фенове на положителната книга. Сред любопитните читатели бе и надарената Мария Костова, която е воин в завладяващата поредност на „ Марица “ - „ Успелите деца на Пловдив “. Момичето завоюва и първото място на тазгодишната Национална олимпиада по философия.

„ Обожавам да чета и по тази причина взех решение да се включа във фестивала като доброволец. Ще оказвам помощ при представянето на аудио-визуалната апаратура на Рене Карабаш - „ Писма на Омар до бъдещата му брачна половинка “ - споделя Мария.

От през вчерашния ден десетте изложбени шатри, ситуирани пред Халите, показват най-хубавите издания на 25 издателства. Под един от белите найлонови куполи бе на пост Симеон Караиванов. Той за поредна година се включва в празника, консултирайки феновете на четивата и насочвайки ги по отношение на ползите им. „ Все повече младежи четат у нас. Според мен е мит това, че младежта не се интересува от книгите. Напротив, в книжарниците към този момент е доста публикувана и тийнейджърската литература. И освен задграничните, а и българските създатели се търсят много. Емил Конрад да вземем за пример пожъна разтърсващ триумф с книгата си. Нека да гледаме по-ведро на нещата. Подрастващите не са толкоз необразовани, колкото ги изкарваме “, описа продавачът. По думите му, една от най-търсените книги сега от младежта е „ Огън и кръв “ от Джордж Р. Р. Мартин.

На другите места книгите се продават с понижения от 20 до 30 %. До края на фестивала се чакат още хиляди четящи да вършеят из книжните щандове. Атмосферата към този момент съумява да прехласне даже и тези, които не са доста запалени по словото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР