Единадесет саудитски принцове са арестувани за организирането на протест в

...
Единадесет саудитски принцове са арестувани за организирането на протест в
Коментари Харесай

11 саудитски принцове са арестувани след протест

Единадесет саудитски принцове са задържани за организирането на митинг в кралския замък, оповестяват локални медии, съобщи Нова телевизия.

Кралската армия се е намесила, защото принцовете поискали анулация на кралски декрет за отвод хазната да заплаща сметките за вода и електричество на членовете на кралската фамилия. В близко бъдеще те ще бъдат изправени пред съда.

Както се напомня в изявленията, по-рано ръководителите на кралството неведнъж са заявявали, че всички жители на Саудитска Арабия са равни пред закона.В началото на ноември Върховният комитет за битка против корупцията, който се оглавява от престолонаследника принц Салман бин Мохамед Ал Сауд сложи в ареста десетки членове на кралското фамилията, държавни чиновници и предприемачи, обвинявайки ги във финансови закононарушения и корист с ситуацията си.

Общо бяха разпитани повече от 300 души. Както престолонаследникът съобщи в изявление за в. " Ню Йорк Таймс ", 95% от обвинените са се съгласили на извънсъдебни съглашения за прекосяване на част от активите им към управляващите поради вреди, достигнали през последните години 100 милиарда $.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР